Jegyek

Marc VDS: „A zárt kapus futam olyan, mintha kaviárt adnánk...

Moto2
Marc VDS: „A zárt kapus futam olyan, mintha kaviárt adnánk el egy kartondobozban”
2020.06.19. 18:40
A Marc VDS csapattulajdonosa szerint is érdekes helyzet lesz, hogy nézők nélkül tartják a futamokat, de nagyon várja már, hogy újra versenyezzenek.
 
Július 19-én indul a MotoGP 2020-as szezonja, valamint folytatódik a bajnokság a Moto2 és Moto3 számára. Egyelőre nézők nélkül, és minimális csapatlétszámmal tartják a fordulókat, erről pedig elmondta gondolatai a Moto2-ben szereplő Marc VDS csapatának tulajdonosa, Marc van der Straten is, szavait a Crash.Net idézi:

„Olyan, mintha kaviárt adnánk el egy kartondobozban. Nagy kár, hogy nem szerepelhetünk nézők előtt, akik a versenyzőknek szurkolnak a lelátókról, a szokásos nyüzsgő paddock elhagyatott lesz. De az első természetesen az emberek egészsége. Reméljük, hogy a helyzet egyre jobb lesz, és a szezon végére visszatér a megszokott hangulat a pályákon. Tudom, hogy mennyi erőfeszítést tettek a szervezők, hogy létrejöhessen a bajnokság, és az új naptárt óriási örömmel fogadtam. Jó pár hónap eltelt versenyzés nélkül, és a szenvedélyünk, hogy halljuk a motorok hangját, megsokszorozódott.”

A csapattulajdonos az új naptárról is elmondta véleményét: „Nem ideális, és távol áll attól, amit a szezon elején elképzeltünk. De nagyon hálás vagyok mindenért, amit Carmelo Ezpeleta és a Dorna csapata tett annak érdekében, hogy létrehozzák ezt a menetrendet, ilyen nehéz körülmények között. Nagyon magas szintű egészségügyi ellenőrzés lesz a versenyeken, limitált csapatlétszám, közönség nélküli futamok, zárt paddock, stb. Nem egy ízletes vacsora senki számára, de pozitívnak kell maradnunk és úgy tekintenünk erre, mint az első lépésnek a visszaúthoz.”

Marc van der Straten hozzátette még, hogy a hozzáállásuk továbbra sem változik meg, és idén is a bajnoki címért harcolnak: „A céljaink nem változnak: a maximumot adjuk bele, és igyekszünk a legjobbak lenni. Szeretnénk dobogókat és győzelmeket szerezni, és talán egy negyedik Moto2 világbajnoki címet.”

„Sok minden megváltozott az idei bajnokságban, és továbbra is változni fog. Kevesebb helyszín, kevesebb verseny, kevesebb lehetőség a hibákra, nehezebb feladatok, és talán nagyobb egyenlőség. Máshogy értékeljük majd ezt az évet, de a bajnok az bajnok. És ez az, amiért az összes csapat és versenyző dolgozni fog.”


Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: