Jegyek

Marquez: “Még ha engednék se ülnék most motorra”

MotoGP
Marquez: “Még ha engednék se ülnék most motorra”
2021.02.23. 18:00
Marc Marquez visszatérésnek lehetséges időpontja talán március közepén derülhet ki, azonban annyi biztos, hogy a katari hivatalos teszteken biztosan nem vesz részt a nyolcszoros világbajnok.
 
Változatlanul sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy Marc Marquez vajon mikor tud ismét MotoGP motorra ülni és egyben világbajnoki futamon elindulni. A spanyol versenyzőt 2020 december elején műtötték meg harmadszor, amelyet követően antibiotikumos kezelést kapott a törött (műtét által rögzített) felkarjában talált fertőzés okán. Azóta közel három hónap telt el, azonban továbbra sem tudni pontosan, hogy milyen fázisban is tart a felépülést illetően. Hétfőn a Repsol Honda hivatalos csapatbemutatóját követően valamivel több információ derült ki arról, hogy mire is lehet vele kapcsolatban számítani, illetve, hogy nagyjából mikor körvonalazódhat visszatérésének lehetséges időpontja. “Nem fogok motorra ülni a katari teszten. Ezt a dolgot már el is engedtük.” – kezdte Marquez. “Március közepén az orvosok ismét megvizsgálják a karomat és azt, hogy a csont összeforrt-e. A célom az volt, hogy a katari teszten ott legyek, azonban az orvosok azt mondták, hogy nem. Elfogadtam. A másodlagos célom a katari futam, de az orvosok fognak dönteni. Ha ez nem lehetséges, akkor Katar2, ha az sem lehetséges, akkor megpróbálok ott lenni Portimaóban. Ez lesz a folyamat.” – magyarázta a nyolcszoros világbajnok.
 
“Akkor fogok MotoGP motorral menni, ha ezt jó formában, elfogadható módon vagyok képes megtenni. Még ha az orvosok holnap azt is mondanák, hogy motorozhatok, akkor sem vagyok abban a formában, hogy motorra üljek. Amennyiben a csont összeforrt 100%-osan, akkor megpróbálok majd úgy edzeni, hogy visszaépítsem az összes izmom. Hogyha fizikailag elfogadható állapotban leszek – nem 100%-os, mivel az rengeteg időbe telik majd – ahhoz, hogy MotoGP motorral menjek, akkor meg fogom tenni. Az egyetlen nyilvánvaló dolog, hogy nem fogok a katari teszten részt venni. A másik fontos cél, hogy ezen a héten jobban érzem magam, mint az előzőn. Ez a legfőbb.” – szögezte le a repsol hondás, aki hozzátette, hogy a világbajnoki cím újboli megszerzésére egyelőre nem gondol. “Normális esetben egy versenyző számára a szezon során a cél az, hogy megnyerje a bajnokságot és ennek érdekében apró részleteket találjon. Számomra a 2021-es szezon teljesen más, mivel egyszerűen csak szeretném ismét élvezni a motorozást. Legyek újra motoron, élvezzem, aztán pedig lépésről lépésre ismét olyan gyors legyek, mint voltam. Nem színlelhetem azt egy év kihagyás után, hogy ugyanaz a Marc vagyok. Meglátjuk, hogy egy verseny, vagy két futam, esetleg fél szezon kell ahhoz, hogy ugyanaz a Marc legyek.”
A 28 éves spanyol visszatekintett a 2020-as szezon második futama kapcsán hozott döntésre is, amikor közvetlenül az első műtéti beavatkozást követően megpróbált szinte azonnal visszatérni. Tavaly év végén olyan híreket is lehetett hallani, miszerint a beavatkozást elvégző orvost, akár bírósági úton is felelősségre szeretné vonni a HRC, azonban most úgy tűnik, hogy Marquez más megközelítésből tekint a történtekre. “Végül is a döntés mindenkié volt. Amikor világbajnoki címet nyerünk, akkor is csapatról és az engem körülvevő emberekről beszélünk. Hogyha hibát követünk el, akkor is mindenről beszélni kell. Természetesen a végső döntés az enyém volt, azonban ha én, a Honda és a csapatom is pozitív visszajelzéseket kapa az orvosoktól, akkor megpróbálja az ember. Tudjuk, hogy milyenek a versenyzők. Ha azt mondják, hogy megpróbálhatják, akkor meg is próbálják. Úgy éreztem képes vagyok rá, azonban a testem nem akarta ugyanazt, amit én éreztem.” – mondta Marquez. “Nem akarom az orvosokat okolni. Nagyon sok döntést és kockázatot vállaltunk a múltban más sérülések kapcsán. Néha, amikor valami rendben megy és már-már nem emberi, akkor azt mondjuk csoda történt. Ez is egy tapasztalat az életem kapcsán. A pályán belül ugyanazon kockázatokat vállalom, azonban tanultam pár dolgot.”
  
“Az egyik ezek közül az, hogy nem olyan fontos minél hamarabb visszatérni. Ilyen tekintetben hibát követtünk el Jerezben, ezt pedig el kell fogadnunk. Ez számos dolog következménye volt. Végül is azonban az utolsó döntés az enyém volt. Tanultam ebből a helyzetből a jövőre vonatkozóan. Szerencsére most már rendben mennek a dolgok.” – a nyolcszoros világbajnok végül hozzátette, hogy igen nehéz hónapokon van túl, leginkább az első és a harmadik műtét közötti időszak viselte meg, illetve a harmadik beavatkozást követő tíz, kórházban töltött nap. Marquez azonban leszögezte, hogy sosem gondolt arra, hogy soha többé nem versenyezhet, sokkal inkább az jár a fejében, hogy mikor kerülhet sor a következő futamra, vagy éppen tesztre.

Fotó: Repsol Honda & Marc Marquez twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: