Jegyek

Megvan a MotoGP eSport negyedik szezonjának menetrendje

E-sport MotoGP
Megvan a MotoGP eSport negyedik szezonjának menetrendje
2020.02.13. 09:26
Három online challenge, Pro Draft, majd négyszer két verseny a nagydíjak helyszínein: ebből fog állni az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő e-sport-bajnokság 2020-as kiírása.
 

Immár a negyedik idényére készül a MotoGP eSport, amely tavaly nézettségi rekordokat döntött, s amelynek végén a ducatis színekben szereplő AndrewZh nagy csatában húzta be a bajnoki címet az előző két kiírásban legjobbnak bizonyuló Trastevere73 előtt. Idén is először három online időmérős challenge-dzsel indul majd a küzdelem, amely során Playstation 4-en, Xbox One-on és PC-n mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. A legjobb tizenöt platformonként és régiónként – Európa és a „világ többi része” – pontokat kap majd a MotoGP-ből is ismert szisztéma alapján, s a három forduló után a legjobb 22 gamer (16 Európából, hatan a „Rest of the World” kategóriából) bejut a Pro Draftba.
 
Ezt követően a MotoGP-s alakulatokon a sor, hogy ebből a 22 játékosból kiválasszák a saját versenyzőiket: egy hivatalos motorost és egy tartalékot nevez majd meg mind a tizenegy királykategóriás istálló. Ezután pedig indulhat az összesen négy állomásból és nyolc futamból álló Global Series, immár az egyes nagydíjhétvégék helyszínein: az első fordulónak Mugello ad majd otthont május végén, aztán a Red Bull Ring és Misano következik, végül pedig az „igazi” kategóriákhoz hasonlóan Valenciában zárul az idény. A játékosok értékes nyereményekért küzdhetnek meg, többek között egy BMW M jár majd az összetett győztesnek. További részletek a MotoGP eSport hivatalos weboldalán, alább pedig a részletes menetrend:
 
Pro Draft:
Online challenge #1: március 5-8.
Online challenge #2: március 19-22.
Online challenge #3: április 2-5.
Draft kiválasztási időszak: április 6-17.
 
Global Series:
1. forduló: május 29., Olasz Nagydíj – 1. és 2. verseny
2. forduló: augusztus 14., Osztrák Nagydíj – 3. és 4. verseny
3. forduló: szeptember 11., San Marinó-i Nagydíj – 5. és 6. verseny
4. forduló: november 13., Valenciai Nagydíj – 7. és 8. verseny
 
Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: