Jegyek

Michelisz és MacDowall is optimista, Chilton Muller...

WTCR
Michelisz és MacDowall is optimista, Chilton Muller beállításait használta – top3-nyilatkozat
2013.09.21. 11:48
Némileg meglepő trió végzett az élen a suzukai időmérésen, de szeretjük az ilyen meglepetéseket: Michelisz Norbert egy ezreddel a pályacsúcstól elmaradva szerezte meg a pole pozíciót, megelőzve az első győzelmére hajtó Alex MacDowallt, illetve az Yvan Mullert zsinórban másodjára megverő Tom Chiltont.
 
Michelisz Norbi parádés kört rakott össze a kvalifikáció második szakaszában, amellyel nem tudtak konkurálni az ellenfelek, s amelynek köszönhetően pályafutása második rajtelsőségét gyűjtötte be. Tette mindezt ráadásul ezúttal a Honda hazai pályáján, Suzukában, így bár a Zengő Motorsport magyarjától már közzétettünk egy nyilatkozatot, az időmérő győztesének szavaival nem tudunk betelni, így megosztjuk olvasóinkkal az fiawtcc.com oldalra felkerült mondatait is: „Nem tudom, mit mondhatnék! Az autóm briliáns volt, s az első Q2-es köröm után nem tudtam, hogy az elég lesz a pole pozícióhoz, de abban biztos voltam, hogy egy nagyon jó eredményhez igen. Nagyon boldog vagyok, mert ez a legfontosabb forduló a Honda számára, s ez a rajtelsőség sokat jelent mindenki számára, aki érintett a projektben. A mai szabadedzés során rájöttem, hogy Suzuka egy olyan pálya, amely megbüntet, ha túlerőlteted. Nem szabad minden kanyarban a határon nyomni, ha tökéletes kört akarsz elérni. Lágyan vezettem, kerülve az olyan hibákat, amelyek hat-hét pozíció vesztését eredményezték volna. Nagyon magabiztos vagyok a holnapot illetően, mert a kocsink jobb versenytávon, mint az időmérőn. Már számos dobogós helyezésem van idén, most pedig nagyon szeretnénk nyerni egy futamot, ezért az elejétől támadni fogok!”
MacDowall tudta legjobban megközelíteni a szombaton verhetetlen Michelisz Norbit
 
Michelisz olyannyira letaglózó volt a japán időmérőn, hogy a rendkívül rövid pályán, ahol elhanyagolható, azaz ezredmásodpercnyi különbségek szoktak kialakulni a tréningeken, bő egy tizedet osztott ki a második helyezettnek, így egyedüliként mondhatta el magáról, hogy 53 másodperc alatt ért körbe a Suzuka East elnevezésű nyomvonal. Erről alig egy századdal maradt le a Bamboo Engineering pilótája, Alex MacDowall, aki Norbihoz a legközelebb férkőzve második lett, s egyúttal ő végzett a legelőkelőbb helyen a privát értékelésben is induló versenyzők közül. A brit éppen ezért a magyarhoz hasonlóan rendkívül pozitívan szemléli a vasárnap esélyeket, és szeretné megszerezni karrierje első túraautó-világbajnoki futamgyőzelmét: „Nagyon sokat dolgoztunk a beállításokon a mérnökömmel, és az autó sokat javult a pénteki teszt óta. Most már elég jó, s ezt bizonyítottam a második rajthellyel és azzal, hogy én voltam a leggyorsabb Chevrolet-pilóta. Nem volt tökéletes a köröm, de közel volt hozzá. Elég optimista vagyok a holnapot illetően, mert a kocsi versenytávon is nagyon versenyképes a kompenzációs súly ellenére is. A startnál óvatos szeretnék lenni, hogy óvjam a gumikat, és aztán várni a megfelelő pillanatot, hogy harcolhassak Norberttel, s egyúttal szeretném megszerezni az első győzelmemet is holnap!”
Chilton (balra) Muller beállításait átvéve verte meg negyedik vb-címéhez közel álló csapattársát
 
A harmadik pozícióban újfent egy Chevrolet végzett (ahogy a negyedikként és ötödikként is az amerikai márka autóit használó pilóták kvalifikálták magukat), azonban még mindig nem a pénteki tesztet és a szombati második szabadedzést megnyerő, holnap minden bizonnyal negyedik világbajnoki trófeáját bebiztosító Yvan Muller következett, hanem annak csapattársa, Tom Chilton. A brit ezzel sorozatban másodszor verte meg az RML-en belül a francia klasszist (előzőleg Sonomában ez pole pozíciót jelentett számára), most azonban az egyszeres futamgyőztes apuka elismerte: ehhez szüksége volt Muller beállításainak lemásolására, mivel a tréningeken csak küszködött a kocsival. „Egy kicsit szenvedtem a tegnapi teszt és a mai edzések során. De Yvan sokat segített, s végül az ő beállításait követtem az időmérőre. Most a felhők között járok a harmadik helynek köszönhetően, mert nem számítottam erre az eredményre, s Yvan talán azt kívánja, bárcsak ne adott volna nekem néhány tippet… Fontos ez a harmadik pozíció a kvalifikáción, mert ez három pontot ér, ami segített, hogy feljöjjek a negyedik helyre a pilóták pontversenyében. Most a célom, hogy holnap mindkét versenyen több pontot szerezzek” – fogalmazott Chilton.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: