Jegyek

Michelisz Norbert: „Kockáztattam az utolsó szektorban, de...

Interjú
Michelisz Norbert: „Kockáztattam az utolsó szektorban, de sajnos ma ennyi volt benne”
2014.05.10. 16:54
Fantasztikus időmérő edzésen van túl Michelisz Norbi. Miután az elmúlt hétvégén a technika ördöge a lehető legrosszabbkor kopogtatott nála, a Slovakiaringen imponáló teljesítménnyel, a Citroën-istállótól éppen csak lemaradva, a negyedik helyen végzett.
 
A sorozat szervezői sem feledkeztek meg a magyar pilótáról, és sikerült is alaposan meglepniük a mi Norbinkat. A Zengő Motorsport pilótája a 100. futamát teljesítette a múlt hétvégén a Hungaroringen, így Norbi egy VIP klubos matricával, és egy gyönyörű tortával lett gazdagabb. A P1race szerkesztőségének sikerült pár kérdést feltenni Norbinak, mielőtt még visszasétált a bokszutcába, hogy a csapattal együtt elfogyassza a jól megérdemelt édességet.

P1race: - Norbi, az idei év legjobb időmérőjén vagy túl. A Q2 után láttál-e esélyt arra, hogy előrébb végez, vagy elégedett vagy a negyedik hellyel is?
Michelisz Norbert: - A Q2 után, amikor Gergő bemondta a köridőt, már rögtön tudtam, hogy csak egy tökéletes köridővel jön össze az első három hely egyike. Próbálkoztam az első, második szektorban, de láttam belül, hogy ez ugyanolyan kör lesz, mint a Q2-es. Kockáztattam is az utolsó szektorban, de sajnos ma ennyi volt benne.

- Holnap akár el tudsz képzelni egy dobogós helyezést is?
- Először is meg kell várni, hogy milyenek lesznek a körülmények, esik-e az eső, vagy nem… Az látszik, hogy tempóból ott tudok lenni a Citroënen, de mind a két futamon a mezőny közepéről indulok. Figyelni fogom a rajt utáni pillanatokat, hiszen ez nyilván kulcsfontosságú lesz, de szeretnék egy minél jobb helyet megcsípni.

- Ezek szerint nem a dobogó a cél mindenáron, hanem azzal is elégedett lennél, ha minél több pont összejönne a hétvégén?
- Az autó megismerése szempontjából sem mindegy, hogy hol végzek, de a legfontosabb, hogy befejezzem a versenyt. Nagyon kevés verseny volt idén, ahol megfelelő körülmények közt kísérletezhettünk, például a guminyomással. Sok olyan dolog van még, amit meg kell tapasztalnunk versenytávon, de remélem, hogy holnap két problémamentes futamon leszünk túl, és az autó is problémák nélkül fog működni.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: