Jegyek

Michelisz Norbi: „Ez a teszt megsokszorozta az...

WTCR
Michelisz Norbi: „Ez a teszt megsokszorozta az önbizalmamat a szezon első futamai előtt”
2013.03.02. 11:22
A Zengő Motorsport magyar pilótája, Michelisz Norbert csütörtökön, az olaszországi Cremonában első ízben vezethette a JAS Motorsport által épített Honda Civic WTCC-t, igaz, még nem az idei, hanem a tavalyi változatát, amellyel Tiago Monteiro év végén 3. lett a makaói első futamon.
 
Bár eredetileg a szezonnyitó helyszínén, Monzában lett volna a teszt, és Norbi csütörtökön egy váltóprobléma miatt a tervezettnél körülbelül egy órával kevesebb időt tölthetett el az autóval a pályán, összességében azért így is pozitív tesztet zárt ő és a csapat, merthogy a Zengő Motorsport csaknem teljes legénysége is kint volt vele a teszten.

„A terv az volt, hogy rögtön azután kerítünk sort az első tesztre, miután elkészül a mi saját autónk, de mivel nekem is fontos, hogy hozzászokjam a Civichez, ezért úgy döntöttünk, a JAS tavalyi autójával kezdjük meg a tesztelést. Nagyon jó volt az első benyomásom az autóról. Felkészültem rá, hogy lehet, hogy szenvedni fogok picit a BMW-ről a Hondára történő átállás miatt, de könnyebben összebarátkoztam a Civickel, mint gondoltam. Ez a teszt megsokszorozta az önbizalmamat a szezon első futamai előtt” – idézi a magyar pilóta szavait a WTCC hivatalos oldala.  

Ez a teszt egyben az első olyan alkalmat is jelentette, amikor a Zengő Motorsport együtt dolgozhatott a WTCC-s Hondák megépítéséért felelő olasz JAS Motorsport, valamint a Honda mérnökeivel. Norbi nemcsak az autóról, de a külföldi csapatról is pozitív benyomásokat szerzett.

„Lenyűgöző együtt dolgozni a JAS Motorsport és a Honda mérnökeivel. Rendkívül profik, és szoros ütemterv szerint dolgoznak. A teszt előtt a JAS műhelyét is meglátogattam, és láttam, hogyan dolgoznak. Ez egy nagyszerű lehetőség a Zengő Motorsport számára, hogy tanuljunk tőlük, ahogy én is sokat tanulhatok a csapat két rutinos pilótájától, Gabrielétől és Tiagótól. Minden információt megosztunk egymással, ami egy nagy-nagy segítség lesz!” – fogalmazott Norbi a tőle megszokott szerénységgel.  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: