Jegyek

Michelisz Norbi: Hajsza a győzelemért

WTCR
Michelisz Norbi: Hajsza a győzelemért
2014.05.01. 15:50
Ezúttal már a dobogós helyezés is győzelemmel érne fel. Az elmúlt három évben mindig dobogóra álltam a Hungaroringen, és minden erőmmel azon leszek, hogy ez így legyen az előttünk álló hétvégén is. Hogy sikerül-e? Attól függ, hogy az eszemet vagy szívemet kérdezitek.
 
Idén hasonló helyzetben vagyunk a Hungaroring előtt, mint 2011-ben és 2012-ben voltunk, tehát tempóból, erőből nem tudjuk felvenni a versenyt a legjobbakkal – jelen pillanatban a Citroënnel. Most mégis arra számítok, hogy közelebb leszünk a franciákhoz, hiszen a szezon során először Magyarországon lép életbe a büntetősúly-rendszer. 60 kilóval könnyebbek leszünk a Citroëneknél, ami körönként 6-7 tizedmásodperc előnyt jelent majd nekünk. Az első két versenyhétvégén ennél nagyobb volt a hátrányunk, abban azonban joggal bízhatunk, hogy a Hungaroringen egy másodpercen belülre zárkózhatunk fel Yvan Mullerékre. Idehaza a pálya ismerete és a közönség biztatása is sokat jelent, tehát remélem, az olló még kisebbre záródik köztem és köztük.

Még nem döntöttem el, milyen taktikát választok a hétvégére, sok múlik majd az időjárási körülményeken is. Az előrejelzésekből az derül ki, hogy változékony lesz az időjárás szombaton és vasárnap is, aminek inkább örülök, mint nem. Egy kis eső ugyanis alapvetően mindig a gyengébb technikának kedvez, vizes körülmények között megkeverődnek a kártyák, felborulhatnak az erőviszonyok. Persze ennek a kockázata is megvan, hiszen a kevésbé kiszámítható körülmények között éppúgy járhatunk rosszul is, mint jól. Az időmérőn is csak az utolsó pillanatban döntöm majd el, melyik utat járjuk végig. Ha azt érzem, hogy egy másodperc körüli a hátrányunk a Citroënnel szemben, akkor próbálom a 8–10. hely közé belőni magamat, hogy legalább a második futamon legyen esélyünk folytatni a dobogós hagyományt. Ha viszont csak árnyalatnyi, mindössze néhány tizedmásodperces hátránnyal nézünk szembe, nem taktikázok, beleadok majd apait-anyait, hogy a lehető legjobb rajtpozíciót harcoljam ki.

Aki látta az első két versenyhétvége történéseit, az pontosan tudja, hogy a reális célkitűzéseink egyelőre kimerülnek a pontszerző helyek megszerzésében, a dobogóhoz szerencsére is szükségünk van. Ugyanakkor tudom azt is, hogy a közönségnek egy része csak azt látja, hogy ha az elmúlt három évben a dobogón végeztem, akkor ez miért változna meg 2014-ben. És van olyan szemszög, amiből igazuk van. Pályafutásom során itt voltam a legeredményesebb, itt voltam a leggyorsabb a márkatársakhoz képest és itt gyűjtöttem a legtöbb pontot. Tényleg, miért lenne idén másként?

Michelisz Norbert
http://www.michelisz.hu/
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: