Jegyek

Michelisz Norbi: „Nagyon örülök, hogy a Zengő...

WTCR
Michelisz Norbi: „Nagyon örülök, hogy a Zengő Motorsporttal és a Hondával folytathatom”
2013.10.22. 12:42
Kedd a Honda hivatalos bejelentéseinek a napja volt ezen a héten. Ami eddig is sejthető volt, az immár biztossá, hivatalossá vált: a gyári Honda istálló jövőre is a Gabriele Tarquini – Tiago Monteiro kettőssel folytatja gyári WTCC-s projektjét, miközben a Zengő Motorsport továbbra is egy privát Civicet futtat majd, Michelisz Norberttel a volánnál.
 
Hogy a második privát Hondát vajon ki fogja vezetni 2014-ben, arról egyelőre nem érkezett hivatalos bejelentés sem a Honda, sem az új, immár 2014-es szabályok szerint megépített Civicek kivitelezéséért felelős JAS Motorsport részéről, de ha az előző hónapok pletykáinak hinni lehet, akkor a negyedik Civic valószínűleg a Proteam csapat garázsába, Mehdi Bennani alá kerül majd.

Ami viszont biztos, hogy sem a gyári csapat, sem a Zengő Motorsport összetételében nem történik változás, és az olasz-japán-magyar társulás az állandóság fegyverével indul harcba az új nehéztüzérség, a gyári Citroën csapat, Sebastien Loeb és Yvan Muller ellen.

Michelisz Norbi azt szűk egy hete készített interjúnkban már elmondta, hogy Citroën ide, Sebastien Loeb oda, szerinte 2014-ben a Honda jelenti majd a főerőt a WTCC-ben, és a mai napon az is biztossá vált, hogy ő lesz az egyik olyan szerencsés pilóta, aki ebből a „főerőből” megpróbálhatja majd kihozni minden futamon a maximumot, hiszen jövőre is folytatódik a Honda és a Zengő Motorsport idén eddig egy futamgyőzelmet, egy pole pozíciót, hat dobogós helyezést, 17 pontszerzést és 156 pontot hozó együttműködése.

„Nagyon örülök, hogy folytathatom a Zengő Motorsporttal és a Hondával megkezdett munkát. Biztos vagyok benne, hogy indazzal a tapasztalattal, amit 2010 óta felépítettünk, és a JAS Motorsport, valamint a Honda segítségével, meglesz bennünk a kellő potenciál ahhoz, hogy 2014-ben a tophelyezésekért harcoljunk” – kommentálta röviden a jó hírt a WTCC hivatalos oldalán Norbi, akiről az említett írásban azt is kiemelik, Gabriele Tarquini mellett ő a WTCC történetében az egyetlen olyan pilóta, aki három különböző márkát is győzelemre tudott vezetni a sorozatban.

2010-ben Makaóban nyert SEAT-tal, 2012-ben idehaza, a Hungaroringen BMW-vel, míg idén a Honda otthonában, Suzukában a Civickel. Jövőre jöhet majd az első dupla, majd tripla és így tovább a Hondával! 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: