Jegyek

Miller és Espargaro szerint is megérdemelte volna Mir a...

MotoGP
Miller és Espargaro szerint is megérdemelte volna Mir a győzelmet
2020.08.31. 16:17
Az ausztrál gyakorlatilag tarthatatlannak tartotta a suzukis versenytempóját hosszútávon.
 
Nagyon csalódottan fejezte be a Stájer Nagydíjat Joan Mir, ugyanis tükörsimán megnyerhette volna a viadalt, ha nincs a Maverick Vinales fékhibájából történő baleset miatt piros zászló. A spanyolnak az újraindításra már nem maradt friss abroncsa, és így hárman is meg tudták előzni. Jack Miller erről így nyilatkozott a Crash.net és a Motorsport.com szakoldalaknak: „Nagyon sajnáltam Mirt, mert remekül teljesített. Kilenc körön át követtem, de onnantól kezdve képtelenség volt. Ha nem lettek volna gondjai az abroncsokkal, akkor simán megnyerte volt a versenyt. Miguel (Oliveira- a szerk.) sikerének viszont örülök.”

A Suzuki csapatfőnöke, Davide Brivio elég morcosan vette tudomásul, hogy a pálya melletti zöld részen forduló Pol Espargaro nem kapott büntetést: „Nem örülünk a végeredménynek, mert a versenyigazgatóság nem csinált semmit. A szabályok tisztán elmondják, hogy aki lemegy az utolsó körben a pályáról, annak egy pozíciót fel kell adnia. A zöld rész nélkül Joan is megelőzte volna Espargarót, aki igazából így csak a harmadik helyét védte. Az első versenyen Joannak is fel kellett adnia egy pozíciót emiatt, aztán a futam végén viszont nem történt semmi.”

A spanyol maga is hasonlóan vélekedett: „Mérges vagyok a döntés miatt, mert nem volt fair. Martin a Moto2-ben elveszítette a győzelmét amiatt, mert kiment a zöld részre, pedig nem is nyert semmit azzal. Csak azért nem morgolódnék, mert Pol lement a pályáról, hiszen leszorították oda, viszont már az előző két kanyarba is több tempót vitt be a normálisnál. A zöld részen aztán nyélgázon elindult, de mi is történt volna, ha ott kavicságy van? A zöld rész csak a mi biztonságunk miatt ilyen, ezért nem értem, hogy miért nem büntették meg őt. Pol mindent megtett, nem miatta mondom azt, amit. Inkább a versenyigazgatósággal van bajom. Az első versenyen én is büntetést kaptam, és kénytelen voltam elfogadni ezt, csak nem értem, hogy ha engem hátrébb raktak, akkor mást miért nem. Emiatt vagyok nagyon dühös most.”

Amikor rákérdeztek arra, hogy szerinte milyen lenne, ha mindenki köteles lenne piros zászló után újra ugyanazokkal az abroncsokkal elindulni, melyekkel a „normál” versenyt is megkezdte, így felelt: „Nem lenne rossz ötlet, ha ugyanazzal a gumival kellene folytatni a versenyt. Nekünk az egész hétvégén csak a közepesek működtek igazán jól, ezért nem váltottunk. Összesen öt szettünk volt, úgyhogy spórolni kellett velük. Balszerencsénk volt ezzel, de remélhetőleg a jövőben változni fognak a szabályok.”

Pol Espargaro így reagált: „Persze, hogy lementem a zöld részre, mert nem volt más lehetőségem. Nem büntethettek meg érte, mert így is buktam két pozíciót. Sajnálom Joan Mirt, mert hasonló helyzetbe került, mint én az előző héten, és kiváló ritmusban motorozott az élen. Végül nem lett meg neki a dobogó, ami nagy kár, mert csodálatosan versenyzett a starttól a végéig. Úgy érzem, hogy ez az ő versenye volt, nem a miénk.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: