Jegyek

Miller: „Jó évnek nézhetünk elébe”

MotoGP
Miller: „Jó évnek nézhetünk elébe”
2020.02.12. 15:28
Miközben a gyári ducatisok nem voltak túl elégedettek a sepangi teszttel, a Pramac Racing ausztrálja úgy érzi, jól működik a motor, és az új gumikkal is ki van békülve.
 

Jack Miller idén is a Pramac Racing színeiben indul a MotoGP-ben, s ahogy tavaly, ezúttal is a gyáriakéval megegyező technikát kap – ahogy immár csapattársa, Francesco Bagnaia is. A sepangi teszten háromból két nap során ő volt a legjobb ducatis, az összesített tabellán a nyolcadik legjobb időt érte el, így nem meglepő, hogy miközben Andrea Dovizioso és Danilo Petrucci a tempó hiányát emlegették a nyilatkozataikban, addig az ausztrál összességében optimistán értékelte a Malajziában tapasztaltakat – szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Elég jól sikerült, úgy gondolom, mindhárom nap gyorsak voltunk. Lépésről lépésre egyre kényelmesebben érzem magam a motoron. A motor maga remekül működik: kiegyensúlyozott és erős… Többé-kevésbé oda tudom tenni a pályán, ahova szeretném, miután játszottunk kicsit az egyensúllyal és a geometriával. Szóval szerintem csak tovább kell haladnunk ebbe az irányba a katari tesztig, és még némi életet kisajtolni a gumikból. Láttam, hogy néhány srácnak elég jó volt a tempója. Egy dolog az abszolút köridő, de a Yamahák például egész hétvégén konstans tempóra voltak képesek. Összességében maga a motor elég jó pillanatnyilag, csak el kell mennünk egy másik pályára, hogy rendesen lássuk, hol is kell fejlődnünk. Katar szerintem némileg más lesz, ott van a homok az aszfalton és miegymás, szóval érdekes lesz látni, mire leszünk képesek némileg kevesebb tapadás mellett.”

Dovizioso még szombaton úgy fogalmazott, a Michelin új szerkezetű abroncsai a nagy kanyartempót átvinni képes motoroknak, azaz a Yamaháknak és a Suzukiknak jobban kedveznek, Miller szerint viszont egyetlen gyártó sincs előnyben az új gumikkal: „Úgy vélem, ha kiismerjük, hogyan kell vele motorozni és beállítani hozzá a motort, akkor ez egy jó gumi. Minden csak az egyensúlyról és arról szól, hogy ki tudod-e aknázni a gumiban rejlő előnyöket. De akármelyik gyártóval vagy versenyzővel beszéltem, mindenki azt mondta, hogy jelentősen segített nekik. Egyértelmű, hogy mindenkinek tetszik. Minden jónak tűnik a teszten, de persze látnunk kell, mi lesz versenyen, kinek származik ebből a legnagyobb előnye.”

Az ausztrál tavaly öt dobogós helyezést szerzett, s ezzel saját bevallása szerint is karrierje legjobb idényét futotta, és a pramacos – aki nem titkoltan a jövő évi gyári ülésért is versenyez idén – úgy érzi, ez a tendencia 2020-ban is folytatódhat: „Ha továbbra is a megfelelő módon dolgozunk, ahogy tettük azt az utóbbi 16 hónapban, akkor szerintem jó évnek nézhetünk elébe. Csak folytatnunk kell ezt a katari teszten is, két lábbal a földön kell maradnunk, úgy haladnunk a fő cél felé.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: