Jegyek

Mindenképp lesz Indy500 2020-ban

Egyéb autósport
Mindenképp lesz Indy500 2020-ban
2020.06.09. 17:23
A széria tulajdonosa, Roger Penske minden áron szeretné megtartani a legendás viadalt, emellett a naptárat is bővíteni akár egy F1-es versennyel.
 
Hosszú várakozás után múlthét vasárnap rajtolt el az amerikai IndyCar-bajnokság idei szezonja, amit Scott Dixon húzott be. A széria 2020-ban 17 versenyhétvégével számol hivatalosan, azonban Roger Penske tulajdonos szeretné pár versennyel kiterjeszteni a naptárat a jövőben:

„Határozottan több versenyt szeretnénk rendezni. Úgy vélem, hogy megvan az egyensúly az ovál és az utcai pályák között, mint például Detroit, Toronto, Long Beach és az ezekhez hasonló helyek” – idézi az amerikai üzletembert a Racefans.net szakoldal.
​​​​​​
Emellett azt is elmondta, tervben a Formula-1 visszacsábítása Indianapolisba akár már jövőre, és a legendás Indanapolisi 500-as versenyt is meg fogják tartani: „Megtartjuk az Indy500-at 2020-ban, és minden lehetséges lebonyolítást megvizsgálunk. A jó hír az, hogy a vírusfertőzöttek száma csökken, ezt minden nap nyomom követjük Indiana államban, így biztos, hogy lesz Indy500. Plusz fontolóra vesszük egy F1-es futam lehetőségét is 2021-ben, 2022-ben vagy 2023-ban.”

Penske az Indycar betétsorozatáról, az Indy Lights-ról is nyilatkozott nagyon röviden: „Ahogy azt már tudjátok, ebben az évben nem lesz Indy Lights bajnokság. Mindössze hat vagy hét autó nevezett, és ennyivel nem tarthatunk meg egy szériát.”

Fotó: IndyCar Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: