Jegyek

Monteiro: „A Honda hamar túl fog jutni ezeken a nehéz...

WTCR
Monteiro: „A Honda hamar túl fog jutni ezeken a nehéz időkön”
2013.04.08. 16:53
Tiago Monteiro nem élete versenyhétvégéjét futotta Marrakechben. A korábban a Forma-1-et is megjárt pilóta az elmúlt hétvégén kétszer is falnak csapta Hondáját a szűk, utcai pályán – egyszer az időmérőn saját hibából, egyszer pedig az első futamon az egyik lengéscsillapító rögzítő elem törése folytán.
 
Egy hasonló probléma okozta a második futamon a másik gyári Honda-pilóta, Gabriele Tarquini kiesését is, más kérdés, hogy talán ők is kicsit túl agresszívan támadták a kerékvetőket, amit már nem bírt tolerálni a lengéscsillapító. Öröm az ürömben, hogy Marrakech csak egyszer szerepel a versenynaptárban, és idénre ezen már túl vannak, lehet koncentrálni a számukra kedvezőbb karakterisztikájú versenyhelyszínekre, ahol nem ilyen magasak a kerékvetők…

„Már amikor idejöttünk, tudtuk, hogy ez a pálya agresszívan bánik a felfüggesztéssel, és ez az egész hétvégét problémássá tette számunkra. Sajnos, és minden elővigyázatosságom ellenére, a lengéscsillapító egyik rögzítő eleme eltört, és a falnak csapódtam. Ez nem az az eredmény, amit reméltünk, de a bajnokság hosszú, és a csapatban rejlő potenciál nagyon biztató” – mondta el Monteiro saját hivatalos sajtóanyagában.

Azért pozitívum is akadt a Honda hétvégéjében, hiszen Tarquini szombaton megszerezte a pole pozíciót a másik gyári Civickel, majd körökön át vezette az első futamot, ahol végül a dicséretes 2. helyen végzett. A végeredmény mégis lehangoló: mindkét gyári Honda a falban, Michelisz Norbert Civicjében pedig egész hétvége alatt folyamatos technikai problémák jelentkeztek. Az egyetlen pozitívum, hogy amikor megy a Honda, akkor gyorsnak tűnik. Ezt az állapotot szeretnék a jövőben konzerválni…

„Elégedettek vagyunk az autó összteljesítményével, és folytatni fogjuk a fejlesztési programunkat. Szerencsére kiváló csapatszellem uralkodik nálunk, és a Honda hamar túl fog jutni ezeken a nehéz időkön” – őrizte meg élete talán legrosszabbul sikerült versenyhétvégéje után is optimizmusát Monteiro.  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: