Jegyek

Monteiro: „Az időjárási körülmények nem túl biztatóak, de...

WTCR
Monteiro: „Az időjárási körülmények nem túl biztatóak, de mi mindent bele fogunk adni”
2013.03.21. 11:47
Kevesebb mint két nap, és a monzai első szabadedzéssel kezdetét veszi a 2013-as túraautó-világbajnoki évad. A gyári Honda csapat portugál pilótája, Tiago Monteiro kollégáihoz hasonlóan már tűkön ülve várja az első pályán megtett métereket, melyek a 2013-as Honda Civic WTCC első éles bevetését is jelentik majd egyben.
 
„Csapatként, lelkesen fogunk hozzáállni az első versenyhétvégéhez” – kezdi hivatalos sajtóanyagában Monteiro. „Keményen dolgoztunk az elmúlt hónapokban, hogy felkészítsük a Honda Civicet, de tudjuk, hogy az autónk még nagyon fiatal, és még gyerekcipőben jár a projektünk. A shakedown során meggyőződhettünk róla, hogy az autó találkozik az elvárásainkkal, és minden megfelelően működik rajta – a hőmérsékleti mutatók, az elektronika stb. kapcsán –, de számos más területén kell még dolgoznunk.”   

Monzában nem lesz egyszerű dolga a Hondának, ezt a csapat részéről is visszatérően kommunikálták az elmúlt időkben, és Monteiro mostani nyilatkozatával is ráerősített erre. „Az első forduló hatalmas kihívás lesz számunkra. Persze már alig várjuk ezt, de szombatig nem fogjuk meg tudni, hogy versenyképesek vagyunk-e, és hol állunk a többiekhez képest. Az időjárási körülmények nem túl biztatóak, de mi mindent bele fogunk adni” – tette hozzá végül a portugál.

Nos, az időjárás valóban még inkább megkavarhatja a lapokat a szezonnyitón, hiszen a weather.com legfrissebb tájékoztatása szerint vasárnap napközben 100% lesz az eső valószínűsége Monzában. Vagyis jó esély van rá, hogy a 2013-as WTCC-szezon első futamait nedves aszfalton rendezik majd. Hótól elvileg nem kell tartani – ezt csak azért érezzük fontosnak megjegyezni, mert nem olyan rég még az is esett Monzában…
Egy tegnapi kép Monzából, a háttérben még havasak a hegycsúcsok
 
Érdekesség, hogy tavaly egész évben megúszta a mezőny a zuhét, és bármily meglepő, a 2012-es szezon során egész évben nem esett az eső egyik verseny ideje alatt sem. A legutóbbi emlékezetes esős WTCC-futamra még 2011-ben került sor nálunk, a Hungaroringen, akkor Michelisz Norbert futotta meg a verseny leggyorsabb körét, még a BMW-vel. Idén már ő is egy Monteiróéhoz hasonló, gyári építésű Honda Civicet vezethet majd, és nem kizárt tehát, hogy első versenyét vizes aszfalton kell majd teljesítenie az új autóval.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: