Jegyek

Monteiro: „Csak remélni tudjuk, hogy az autóink nem...

WTCR
Monteiro: „Csak remélni tudjuk, hogy az autóink nem szenvednek túl nagy kárt”
2014.04.10. 17:29
Bemutatkozó versenyére készül az új TC1-es Honda Civic WTCC. Gabriele Tarquini már alig várja, hogy kezdetét vegye a szezon, Tiago Monteiro szerint óvatosnak kell lenniük a szűk városi pályán, míg a hazaiak kedvence, Mehdi Bennani jó szerepléssel szeretné meghálálni rajongóinak a támogatást Marrakechben.
 
A hétvégén végre elrajtol a 2014-es túraautó-világbajnoki idény, amely során összesen négy, az új szabályok szerint épített Honda Civicet láthatunk majd a mezőnyben. A két gyári versenyző idén is Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro lesz, míg ezúttal a Zengő Motorsport és Michelisz Norbert mellett Mehdi Bennani és a Proteam is a japán gyártó privát alakulata lesz. A magyar pilóta Marrakech előtti várakozásait már megosztottuk olvasóinkkal, most itt az ideje, hogy a másik három versenyző véleményét is közöljük.
A 2014-es hondás különítmény
 
Tarquini, aki tavaly pole pozíciót szerzett Marokkóban, s aztán az első futamon egy második helyet, a másodikon pedig egy hatalmas ütközést tudott felmutatni, így fogalmazott a Honda sajtóanyagában: „Két hosszú egyenes, gyors és veszélyes sikánok, szűk hajtűkanyarok, falak a pálya körül és magas rázókövek – ezek azok az elemek, amelyek hatalmas kihívássá teszik ezt az utcai pályát. De nagyon jól ismerem ezt a 4,5 kilométeres aszfaltcsíkot, s ez nagy előny. Szóval a kemény munkával töltött téli szünetet követően, az új szabályokkal és a teljesen új autókkal itt az ideje, hogy elkezdődjön az akció. Hamarosan meg tudjuk, hol állunk, és milyen célokat fogalmazhatunk meg.”

Monteiro arra hívta fel a figyelmet, amelyre már sok riválisa is korábban: a marrakechi állomást azonnal követni fogja a franciaországi forduló, így nem szabad összetörniük az autókat – ahogy tették azt egy éve például. „Mivel elég sűrű a programunk, csak remélni tudjuk, hogy az autóink nem szenvednek túl nagy kárt Marrakechben” – mondta a portugál. „Nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy ne legyünk érintettek egyetlen balesetben sem, ami nem túl könnyű ezen a gyors utcai pályán. Ugyanakkor ez egy érdekes első megmérettetés lesz az új autók és új pilóták számára. A marokkói szurkolóknak is fantasztikus lesz ez az esemény, és az új kocsik kinézete csak hozzátesz ahhoz az izgalomhoz, amit már eddig is nyújtott ez a bajnokság.”

A hazai közönsége előtt Bennani természetesen szeretne jól szerepelni: „Sajnos nincs olyan, hogy a hazai pálya előnye. A marrakechi utcai pályát kifejezetten a WTCC miatt alakították ki. És noha a marokkói bajnokságot is ugyanezeken az utcákon rendezik, azok ritkán hosszabbak 1,5 kilométernél. Szóval sajnos egyáltalán nem ismerem jobban a pályát, mint a többi versenyző. Ráadásul beletelik majd egy kis időbe, mire megszokom az új Civicet. Sok évig hátsókerekes autót vezettem, ezért most hozzá kell igazítanom a stílusomat egy rendkívül erős elsőkerék-meghajtásúhoz. Biztos vagyok benne ugyanakkor, hogy ez nem fog sokáig tartani, és talán pár futamot követően az élmenőkkel harcolhatok. Remélem, hogy az első, Civic-kel futott versenyemen meghálálhatom a rajongóimnak a támogatását egy top10-es helyezéssel” – zárta bizakodóan gondolatait a marokkói.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: