Jegyek

Monteiro csalódottságánál csak frusztrációja nagyobb

WTCR
Monteiro csalódottságánál csak frusztrációja nagyobb
2013.06.08. 18:13
Felemás eredménnyel zárta a túraautó-világbajnokság első moszkvai időmérő edzését a Honda, hiszen Michelisz Norbert negyedik helye mellé a gyári csapat pilótái egy ötödik és egy 22. pozíciót tudtak csak odatenni. Nem meglepő, ha a rajtrács végére kényszerülő Tiago Monteiro finoman szólva sem volt elégedett.
 
Vélhetően a portugál is könnyedén a mezőny első felében zárhatott volna, ha nincs az őt hátráltató műszaki probléma. A Honda gyári csapatának közleményéből kiderült, hogy a Civic hűtőrendszere ment tönkre, ami miatt a motor hamar túlmelegedett, így esélye sem volt arra, hogy versenyképes kört fusson a Q1-ben.
 
„Nagyon csalódott vagyok ebben a pillanatban, ami talán érthető, de ha az eredményekre pillantok, akkor frusztrálttá válok, mert harmadik hondásként én is ott lehetnék a top5-ben”- idézte a közlemény Monteirót.
 
„Talán majd Portóban, hazai pályán megfordul a szerencsém a következő versenyhétvégén, és egy jó eredménnyel kezdhetem a szezon második felét”- tekintett már előre a holnapi versenyeket lélekben talán már fel is adó pilóta.
 
A sajtóközleményből kiderült az is, hogy a csapat elővigyázatosságból motort cserélt Monteiro autójában, vállalva ezzel a rajtbüntetést - igaz, ez már nem oszt, nem szoroz.
 
A Honda WTCC-projektjének képviselőjeként Daisuke Horiuchi azt is elmondta, milyen módon próbálták meg növelni  motorok teljesítményét. „Apró módosítást hajtottunk végre a motorvezérlésen, és a motorháztető kialakításán is változtattunk, hogy javítsuk a turbót hűtő levegő áramlását, így préselve ki több erőt a motorból, azonban tovább dolgozunk azon, hogy még gyorsabbak lehessünk.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: