Jegyek

Monteirót az év versenyzőjének választotta az egyik...

WTCR
Monteirót az év versenyzőjének választotta az egyik portugál magazin
2014.02.19. 16:46
Ami nekünk, magyaroknak Michelisz Norbi, az bizonyos értelemben a portugáloknak Tiago Monteiro. Kettejük közül ugyan a magyar versenyző zárta jobb pozícióban tavaly a WTCC versenyfutását, aminek folytán itthon meg is választották az év gyorsasági autóversenyzőjének és az év legnépszerűbb sportolójának, ám a saját hazájában Monteirónak is járt az elismerés.
 
A korábban a Forma-1-et is megjárt 37 éves versenyzőt a portugál Auto Hoje magazin választotta meg a 2013-as év legjobb nemzetközi versenyzőjének, nyilván a portugál pilóták közül. Ez se kis szó, hiszen elég csak arra gondolnunk, hogy a jelenkor egyik legnagyobb formulaautós tehetsége, a Forma-1 ajtaján erősen kopogtató, és tavaly a World Series by Renault 3,5 literes csúcskategóriájának összesített 3. helyén végző Antonio Felix Da Costa is portugál.

Mégsem ő kapta a fentebb említett megtisztelő elismerést, hanem az a Monteiro, akit a mi Michelisz Norbink lényegében azonos technikával vert meg tavaly, annyi különbséggel, hogy a portugál a gyári Honda csapatban versenyzett, míg Norbi a Zengő Motorsport privát Civicjét terelgette.

Mindezzel nem Monteiro érdemeit akarjuk persze kisebbíteni, hiszen az elmúlt években hihetetlen eredményeket tett le az asztalra – nem csoda, hogy már harmadik alkalommal nyeri el ezt a díjat, amit az Auto Hoje magazin 11 éve ítél oda a legjobb, nemzetközi színtéren szereplő portugál versenyzőnek.

Monteiro a következő szavakkal köszönte meg az elismerést: „Mindig nagyszerű elégtételt jelent tudni, hogy elismerik a munkádat. Nehéz évünk volt, amely nagy kihívást jelentett nekem és a csapatnak is, de végül megérte. Ugyan nekem ítélték oda ezt a díjat, de ez a Hondáé is, mivel nagyszerű munkát végzett a csapat első évében egy olyan komplex bajnokságban, ami az egyik legkeményebbnek számít a motorsportban. Őszintén köszönöm az Auto Hoje magazinnak ezt a megtisztelő elismerést” – mondta el Monteiro, aki nemrégiben az fiawtcc.com-nak is adott egy részletes mélyinterjút.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: