Jegyek

Morbidelli: „Minden versenyző óvatosabb volt a második...

MotoGP
Morbidelli: „Minden versenyző óvatosabb volt a második futamon”
2020.09.08. 10:16
Az olasz versenyző szerint mindenki óvatosabb volt a második spielbergi futamon, hogy ne kerüljenek olyan helyzetbe, mint egy héttel korábban ő és Zarco.
 
Franco Morbidelli és Johann Zarco még az első spielbergi futamon szenvedett óriási bukást, ahol csupán a szerencsén múlott, hogy egy versenyző sem sérült meg komolyabban. A Petronas Yamaha versenyzője elárulta, hogy a Stájer Nagydíjon jóval óvatosabb volt a pálya azon pontján, ahol a bukás történt, de úgy véli, nem ő volt az egyetlen versenyző, aki így tett.

„Kicsit féltem a második kanyarban, de szerintem ezzel mindenki így volt, nem csak én. Láttam, hogy Johann ugyanúgy előzött, mint velem szemben egy héttel korábban, viszont most sokkal szűkebben fordult. Szerintem minden versenyző óvatosabb volt abban a kanyarban.” – idézi Morbidelli szavait a Motorsport.com.

Zarco a második spielbergi futamon ugyan a boxutcából kellett, hogy rajtoljon, de a futamon ismét találkozott az olasszal: „Johann a kilencedik kanyarban előzött meg, egy nagyon tiszta előzés volt.” – mondta Morbidelli. „Láttam, hogy közeledik felém, mert sokkal gyorsabb volt nálam, de reméltem, hogy most nem a második kanyarban előz meg. Aztán a kilencesben nagyon szép és tiszta manőverrel ment el mellettem.”

„Nagyon nehéz napunk volt, és az egész hétvége furcsa volt, mert a szabadedzéseken úgy tűnt, hogy az ötödik, hatodik helyre odaérhetünk a futamon. Jól rajtoltam, de hibáztam a harmadik kanyarban, és onnan minden sokkal nehezebb volt. Nehéz verseny volt, azonban sikerült pontot szereznünk, ennek pedig örülök, hiszen egy héttel korábban teljesen más helyzetben voltam.”


Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: