Jegyek

Morbidelli számára keserédes a MotoGP-naptár, de hálás érte

MotoGP
Morbidelli számára keserédes a MotoGP-naptár, de hálás érte
2020.06.17. 20:03
Az olasz versenyzőnek nagyon hiányozni fog Mugello, viszont örül neki, hogy Misanóban két verseny is lesz.
 
Azt már láthattunk, hogy Andrea Dovizioso, Jack Miller, Valentino Rossi, vagy éppen Maverick Vinales miként reagáltak a MotoGP új 2020-as versenynaptárára, azonban most megérkeztek a petronasos vélemények is. Franco Morbidelli például elképesztően hálás már azért is, hogy egy ilyen naptár létrejöhetett. Szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Van egy 13 futamos naptárunk, szerencsés esetben Malajziával együtt még 16 verseny is összejöhet. Ez az idény semmiképpen sem lesz normális, de jelen pillanatban már ezért a naptárért is hálásnak kell lennünk. Nagyon hiányozni fognak a szurkolók, és a rendes hétvégék hangulata, de bele kell törődnünk, hogy ez van, és várnunk kell még. A Dorna és az IRTA megszervezte, ami lehetetlennek tűnt, szóval innentől kezdve be kell tartanunk a biztonsági előírásokat, és felelősségteljesen kell követnünk a tanácsaikat. 18 hét alatt 13 verseny elég komoly kihívás lesz, így nem férnek bele a hibák, és nagyon pihenni sem tudunk. Érdekes lesz látni, hogy a különböző versenyzők és csapatok hogyan akarnak szembenézni ezzel a kihívással.”

Az olasz yamahásnak természetesen van egy szívfájdalma is: „Olaszként nyilván keserédes ez a naptár, hiszen elvesztettük Mugellót, habár én majd edzek a helyszínen, ahogy minden évben eddig. Igazán sajnálom, hogy elvesztettük, de Misanóba cserébe kétszer megyünk, ráadásul ott nem túl régen még utcai motorral is mentünk, szóval ki kell használni ezt. Fontos, hogy folyamatosan figyeljük a dátumokat, és tovább dolgozzunk, mert elég nehéz lenne olyan célért dolgozni, amit nem látunk. Alig várom már, hogy Spanyolországban találkozhassak a csapatommal, és újra mehessek a Yamahával.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: