Jegyek

Moszkvában 20 kiló plusz súly a Hondáknak és a Chevyknek

WTCR
Moszkvában 20 kiló plusz súly a Hondáknak és a Chevyknek
2014.05.29. 11:48
A túraautó-világbajnokság jövő hétvégén következő, moszkvai fordulója alkalmával először kerül ballasztsúly a TC1-es Hondákba és Chevrolet-kbe. Noha a Citroën továbbra is más ligában játszik, mint a többiek, és legutóbb a Salzburgringen is mindkét futamot a francia gyártói autói nyerték, az időeredmények alapján a riválisok csökkentették hátrányukat velük szemben.
 
A jó szereplésnek és mindenegyes részsikernek a WTCC-ben pedig súlya van! A Hondák és a Chevrolet-k (beleértve Michelisz Norbert Civicjét is) így aztán a hungaroringi, a slovakiaringi és az ausztriai kvalifikációs idők és versenyben futott legjobb köridők alapján végzett számítás szerint plusz 20 kg-mal a fedélzetükön fognak futni a következő, moszkvai versenyhétvégén, míg a Citroëneknek természetesen marad a maximális, plusz 60 kg-os ballasztsúly, amit nyugodtan be is hegeszthetnek a helyére, idén valószínűleg nem nagyon kell majd kivenni onnan!

A számítások szerint a Honda és a Chevrolet mindenesetre 7 tizedre csökkentette hátrányát körönként a Citroënnel szemben, ami tegyük hozzá: még mindig tetemes különbség, de mégis ad némi okot a bizakodásra. Talán az év második felében lesz, aki úgy Isten igazából meg tudja szorongatni a francia gyártó autóit, első futamon is.   
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: