Jegyek

Nakagami: „55-60 százalék körüli állapotban vagyok”

MotoGP
Nakagami: „55-60 százalék körüli állapotban vagyok”
2020.02.12. 08:10
A japán motoros még a 2019-es szezonban sérült meg, majd átesett egy vállműtéten, és egyelőre még nem érzi magát tökéletes kondícióban. A rossz fizikai állapota miatt még sok munka vár rá és csapatára az idei első versenyig.
 

Takaaki Nakagami még az előző szezon közben sérült meg, melynek következtében a szezon utolsó három versenyét ki kellett hagynia, valamint az idényután a valenciai és jerezi teszteken sem tudott részt venni. A műtét utáni visszatérést követően érzése szerint még sok mindenben fejlődnie kell. A sepangi teszt összesített eredménye alapján a 23. lett, 1,511 másodperccel lemaradva az első Fabio Quartararótól. Nakagami a következőket mondta a háromnapos malajziai gyakorlást követően:

„Nehéz egyértelműen megmondani, hogy a motor könnyen vagy nehezen vezethető, elsősorban a fizikai állapotom miatt, ami nem százszázalékos, úgy érzem, 60 százalék alatt van, valahol 55-60 között” – nyilatkozta a Crash.net hasábjain az LCR Honda motorosa, aki idén a 2019-es RC213V-vel fog versenyezni, amely tavaly Marc Marquezen kívül a japánok összes többi versenyzőjének komoly kihívást jelentett.

„Ez a pálya különösen igénybe veszi az embert fizikálisan a vonalvezetése miatt, és néhány szektorban képtelen voltam dinamikusan motorozni. Ahogy láthatjátok, a köridő elég lassú, szóval van még hova fejlődni. Szóval egyelőre nehéz megmondani, hogy a motor könnyen vagy nehezen vezethető. Természetesen más, mint 2018-ban vagy 2019-ben. Néhány területen vannak pozitívumok, de más területeken pedig sokkal megterhelőbbnek és nehezen vezethetőbbnek tűnik. Hogyha százszázalékos állapotban leszek, majd meg tudom mondani, de egyelőre még korai lenne.”

A japán versenyző mellett még ketten is átestek vállműtéten a tél folyamán: Marquez és Miguel Oliveira. Hármójuk közül Nakagami volt az első, akit megműtöttek még október 30-án, de már január 22-én minimotort vezetett. Normális esetben a felépülés négy-hat hónap is lehet, de mindhárom versenyző célja, hogy három hónap alatt teljesen rendbe jöjjön.

„Az első nap nagyon sok fájdalmam volt, aztán a második és harmadik nap egyre jobb lett, megközelítettük  az 50 kört. A köridő még nem a legjobb és fejlődni kell ezen a téren, de ki tudtunk próbálni pár új alkatrészt, amitől javult az érzés a motoron. Most visszamegyek Japánba közel két hétre, próbálok valamennyit pihenni, és lehetőleg jobb állapotba kerülni a katari tesztre. Még sok munka van hátra, és igazítani kell a motoron a vezetési stílusomhoz, de meglátjuk, mit tudunk tenni Katarban.”

Írta: Szokoli Csongor; Fotó: LCR Honda
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: