Jegyek

Néhány versenypálya vezetősége még reménykedik, hogy nem...

MotoGP
Néhány versenypálya vezetősége még reménykedik, hogy nem kell zárt kapus versenyt tartaniuk
2020.06.17. 15:15
Barcelona feladta, Valenciai nagyon optimista, Misano és Le Mans reménykedik.
 
Jelen állás szerint nem tudni, hogy lehetséges lesz-e nézők beengedésével is nagydíjakat tartani a MotoGP 2020-as szezonjában. Misano az a legkorábban soron következő helyszín, melynek vezetősége reménykedik benne, hogy nem kell teljesen kizárniuk a nézői jelenlétet.

„A két nagydíjat természetesen a biztonsági szabályok figyelembe vételével tartjuk meg. Jelen pillanatban még nem úgy tűnik, hogy lesz közönség, de reménykedünk, hogy addigra már legalább pár nézők beengedhetünk majd a pályára” – idézi a Crash.net szakoldal a pálya vezetőségét.

A Dorna elnöke, Carmelo Ezpeleta erre így reagált: „A misanói versenyek jelenleg nézők nélkül vannak tervben, de szeptemberig még sok idő telik majd el. Meglátjuk, hogy mi lesz.”

A naptárban később következő barcelónai helyszínen láthatóan lemondtak erről a reményről: „A katalán versenypálya rendezi idén a MotoGP nyolcadik versenyét, de nem lesznek nézők. A hatóságok úgy döntöttek a COVID-19 miatt, hogy garantálni kell mindenki egészségét és biztonságát. Aki már vett jegyet, az egyrészt kaphat visszafizetést, vagy eljöhet jövőre az idei jegyével.”

Optimistább egy kicsit viszont Le Mans: „Jelen pillanatban a kormány nem engedi, hogy meglegyen a szokásos barátságos fesztiválhangulat, mert sok eseményen nagyon veszélyes lenne engedélyezni, hogy az emberek szabadon járkálhassanak a pálya körül. Mivel októberben lesz a futam, így a nézők érkezését azért nem teljesen zárnánk ki.”

A legpozitívabb a jelenlegi két utolsó versenynek helyet adó valenciai pálya vezetősége: „A járvány változásait folyamatosan figyelembe veszi az egészségügy. Ha addigra már nem lesz veszély, akkor az Európai és a Valenciai Nagydíjra is várjuk majd a nézőket.”

A jelenlegi brnói helyzetről igyekszünk mihamarabb információkat szerezni.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: