Jegyek

„Nem bukhatjuk el Jerezben a 2020-as szezont”

MotoGP
„Nem bukhatjuk el Jerezben a 2020-as szezont”
2020.06.16. 20:40
A MotoGP orvosi stábjának vezetője részletesen mesélt az óvintézkedésekről.
 
Annak ellenére, hogy Jerezben végre megkezdődik a MotoGP 2020-as szezonja, még senki sem dőlhet hátra, hiszen bármikor újabb koronavírus-járvány törhet ki. A MotoGP főorvosa, Angel Charte doktor elég határozottan beszélt a szezonnyitó megtartását körülölelő óvintézkedésekről. Szavait a Crash.net idézi: „Nem érdekel, hogy nincs többé vészállapot, hogy az emberek nagy része visszatért a normál kerékvágásba, hogy az emberek már strandolnak is. A két jerezi versenyen nagyon szigorúak leszünk. Bezárjuk magunkat egy burokba, és a paddockban tartózkodó 1200 embert folyamatosan megfigyelés alatt tartjuk. Nem akarunk csúnya meglepetéseket, mert nem szabad buknunk az idei szezont. A koronavírus még itt van, és még egy hónap múlva is bőven veszélyes lesz.

Az orvos a teljes felügyelet módszeréről is beszélt: „Július 10-én mindenkinek át kell mennie a koronavírus teszten. Aztán hétvégére otthon maradnak, hétfőn pedig már utaznak is Jerezbe. Onnantól kezdve a mi kezünkben lesznek, és nagyon komoly figyelem alatt fogjuk őket tartani. Azt akarjuk, hogy mindenki fegyelmezett legyen, de úgy hisszük, hogy ezzel nem lesz gond. Elkészítettünk egy applikációt, melynek segítségével minden reggel hétkor a csapatok vezetői elküldik nekünk az összes csapattag állapotát, melyeket át fogok nézni. Így napról napra tudni fogjuk, hogy mindenki egészséges-e.”

Természetesen a MotoGP felkészült arra is, hogy előfordulhat pozitív teszt: „Egy-két pozitív teszt még nem elég ahhoz, hogy felfüggesszük a bajnokságot. Reméljük, hogy még ennyi gond sem lesz, és mindenki felelősségteljesen tölti majd a mindennapjait. Bármiféle gond esetén elkülönítjük, és tanulmányozzuk a fertőzötteket. Elvégezzük a szükséges teszteket rajtuk, és a hozzájuk közel dolgozó csapattagokon is, aztán eldöntjük, hogy kórházba kell-e menniük, vagy elég, hogyha a hoteljükben elzárják magukat a többiektől. A jerezi kórházzal ezt már részletesen megbeszéltük, így ők készen fognak állni.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: