Jegyek

Newgarden nyerte az IndyCar második versenyét St....

Egyéb autósport
Newgarden nyerte az IndyCar második versenyét St. Louisban, Dixon 5.
2020.08.30. 23:42
Az új-zélandi így is bőven jól áll.
 
Az IndyCar második St. Louisban zajló versenyével zárult ennek a versenyhétvégének a programja. A pole-ból ezúttal a tegnapi második Takuma Sato indulhatott, azonban a pálya karbantartása miatt jelentősen csúszott a rajt. A várakozás után a japán szépen megtartotta a vezetését, ahogyan mögötte Josef Newgarden, Will Power és Patricio O’Ward is, míg Scott Dixon előrejött egy helyet.

Ezután jött a tegnap is látható nyugodt körözés, viszont Power nagy nehezen javított egy pozíciót. Nem sokkal később jöttek az első kiállások, melyekből Rinus VeeKay jött ki legjobban, és a jó időzítésnek köszönhetően feljött az ausztrál penskes mögé, a McLarent vezető mexikói viszont át is lépte őt, valamint Satót is, mivel a japán csak a nyolcadik pozícióba tudott visszatérni. A másik abroncsváltások és tankolások után viszont megint pórul járt O’Ward, mert Power viszonylag simán elé jött vissza. A sorrend ekkor Power-O’Ward-Newgarden-VeeKay-a remekül időzítő Colton Herta-Sato-Dixon-Conor Daly volt.

Az utolsó etapban Newgarden ragadta magához a vezetést, míg Herta kiment a poros ívre, és 2 helyet is elveszített VeeKayjel és Dixonnal szemben. Az utolsó percekben még lehetett izgulni, ugyanis O’Ward nagyon felért Newgardenre, azonban esélye már nem volt támadni, mert Sato hibázott, és lekoccolta a falat. A címvédő innen simán nyert O’Ward és Power előtt. Rajtuk kívül VeeKay, a tabellát továbbra is óriási előnnyel vezető Dixon, Herta, Felix Rosenqvist, Daly, a japán és Santino Ferrucci fért be a top10-be.

A 2. futam végeredménye:
Fotó: IndyCar Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: