Jegyek

Nyughatatlan csapatok

MotoGP
Nyughatatlan csapatok
2012.09.03. 18:56
Annak ellenére, hogy a MotoGP háza táján legközelebb csak a jövő hétvégén rendeznek futamot, ezen a héten sem tétlenkedik néhány csapat, hiszen a Honda, a Yamaha és a Ducati is teszteléssel készül a szezon hátralévő versenyeire.
 
A Honda gyári alakulata, akárcsak a Yamaháé, Aragónban gurul majd pályára, míg a Ducati Mugelloban fog tesztelni több versenyzővel. A Honda részéről Pedrosa mellett ismételten lehetőséget kap Jonathan Rea, aki a hírek szerint a misanói és az aragóni futamon szinte biztosan indulni fog Casey Stoner helyetteseként. A Honda gyári Superbike csapatában szereplő pilóta mindkét aszfaltcsíkot kiválóan ismeri, így egyedül az RC213V és a Bridgestone abroncsai nyújtotta újdonságokkal kell majd megbirkóznia. Rea már a brnói teszten is ment jó pár kört Stoner gépével, amely során azonban kicsivel több mint három másodperccel maradt el az élen végző Crutchlow-tól. Mindenképpen van tehát hová fejlődnie az angolnak, aki azonban értelemszerűen nem akart kockáztatni kapásból az első teszten.
 
A Yamaha részéről egyelőre csak Jorge Lorenzóról hallani, vagyis kérdéses, hogy a hangvillásoktól év végén távozó Spies is részt vesz-e majd az egyébként kedden és szerdán zajló gyakorláson. Mindeközben a Ducati Olaszországban, azon belül is Mugelloban próbál majd meg valamiféle kézzelfogható fejlődést elérni, amelynek érdekében négy pilótát is bevetnek a bolognaiak. Rossi értelemszerűen jelen lesz, aki mellett még a kéztöréséből visszatérő Hayden is megpróbálkozik a motorozással. Rajtuk kívül még Andrea Iannone és Michele Pirro kap majd lehetőséget. (Utóbbi kettő közül állítólag Iannone lesz a Ducati kétfős Junior csapatának egyik pilótája.) A Ducati mellesleg azt az új vázat és hátsó felfüggesztést próbálja ki Mugelloban, amit az olasz csapat már a jövő hétvégi misanói viadalon élesben is be szeretne vetni.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: