Jegyek

Oliveira: „Az eredményeink mutatják, hogy Pedrosa kemény...

MotoGP
Oliveira: „Az eredményeink mutatják, hogy Pedrosa kemény munkája kifizetődik”
2020.09.08. 13:32
A portugál nem győzte dicsérni a 2018 végén visszavonult motorost.
 
Elképesztően jó szezonja van a KTM-nek, ugyanis az osztrák márka már két futamgyőzelmet is begyűjtött a 2020-as évben. Cal Crutchlow most arról nyilatkozott a Crash.net szakoldalnak, hogy ez nem csak a versenyzőknek, hanem a csapatnál tesztversenyzői szerepet betöltő Dani Pedrosának is köszönhető: „Úgy tűnik, hogy a KTM elég masszívan előrelépett Dani érkezésével. Ő mindig is egy nagyon különleges srác volt, aki tudta, hogy mit csinál. Már a Hondánál is remek dolgokat tudott mondani, de a motor nem feküdt neki. Most a KTM-nél hasonlóan jó tanácsokat tud adni, és konkrétan már olyan jó lett a motorjuk, hogy versenyeket lehet nyerni vele.”

A spanyol szerepét persze nem csak korábbi márkatársa, hanem Miguel Oliveira is kiemelte: „A motor óriásit fejlődött a tavalyihoz képest. Dani remek munkát végez, és a kiváló visszajelzéseivel olyan irányba sikerült elvinni ezt a versenygépet, hogy már sokkal könnyebb vele motorozni, és még az eredmények is jönnek. Az ő stílusának hála simább lett a motorozás, így nem kérdés, hogy a kemény munkája kifizetődött. Szerintem a következő futamokon sem kell aggódni, mert júniusban a tesztversenyzőink tudtak Misanóban menni. A cél az, hogy tartsuk a spielbergi szintet, és a legjobb helyezésekért harcoljunk.”

A portugál arra is reagált, hogy a KTM némely előnyét elveszíti majd a dobogók miatt (egészen pontosan a priváttesztek lehetőségét, illetve a szezononként felhasználható két extra motorblokkot): „Az, hogy elveszítettük a kedvezményeinket, nem feltétlenül rossz. Sokkal jobban megéri ott lenni a dobogón. A KTM már a múltban is megmutatta, hogy ha belekezd valamibe, akkor egy idő után biztosan jönnek a jó eredmények. Szerintem nem kellett sokat várni arra, hogy a MotoGP-ben is folyamatosan odaérjünk a legjobbak közé. Ez nem csak a pénzről szól, hanem arról is, hogy az ember a lehető legjobb embereket gyűjtse össze a projektjéhez. Ezért nálunk Mike Leitner volt a felelős, és a sok tapasztalatával sikerült is egy remek csapatot felépítenie. Mi versenyzőként próbáljuk kihasználni a lehetőségeinket, és élvezzük azt, hogy már nem a középmezőnyben vagyunk.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: