Jegyek

Oliveira és Binder is hálás a KTM-nek

MotoGP
Oliveira és Binder is hálás a KTM-nek
2020.06.26. 17:00
A KTM két fiatal versenyzője örül a lehetőségnek, amit az osztrák gyártótól kaptak.
 
Az előző napon derült ki, hogy Danilo Petrucci érkezik a Tech3 KTM-hez 2021-ben, Miguel Oliveira fellép a gyári csapatba és Brad Binder csapattársa lesz, ezzel egyidejűleg pedig az is szinte biztossá vált, hogy Pol Espargaro a Repsol Hondánál folytatja. A portugál versenyző pedig nagyon örül annak, hogy a KTM gyári alakulatában versenyezhet, és úgy érzi, képesek lesznek tovább fejlődni.

„Nagyon örülök a lehetőségnek, amit a KTM-től kaptam a következő két évre. Szerintem bíznak benne, hogy megmutatom, értékes vagyok a csapat számára.” – idézi Oliveira szavait a Crash.Net. „Az első naptól a legjobbamat nyújtom, és hiszem, hogy képes a motor jó eredményekre. Szerintem minden megvan hozzá, hogy ezeket el tudjuk érni, és képes legyek tovább fejlődni versenyzőként is. Ez egy nagyszerű lehetőség. Még 2020-ra kell koncentrálnunk, de hálás vagyok nekik. Köszönet a KTM családjának!”

A portugál mellett Binder is elmondta, örül annak, hogy maradhat a gyári csapatnál jövőre, és szerinte remek eredményeket érhetnek el: „Nagyon izgatott vagyok, hogy továbbra is a gyári csapatnál versenyezhetek és várom, hogy teljesíthessem az első MotoGP versenyem. Nagyon megtisztelő ez a lehetőség, és úgy vélem, nagyszerű közös élményekben lesz részünk.”

Oliveira és Binder már voltak korábban csapattársak a Moto3-ban és a Moto2-ben is, mindegyik esetben a KTM-nél, ahol remekül teljesítettek, és ezt Mike Leitner, a KTM csapatmenedzsere is így látja: „Két nagyon tehetséges versenyzőnk lesz a gyári csapatban jövőre, és már láthattuk a Moto3-ban és a Moto2-ben, hogy mire képesek. Miguel remekül teljesített az első évben és egy nagyszerű nyolcadik helyet ért el a Red Bull Ringen. Szerencsétlen volt a bukásával Silverstoneban, ami miatt a szezon későbbi részében szenvedett. Szerintünk jó éve lesz idén és még inkább készen áll majd 2021-re. Azt is tudjuk, hogy Brad nagyon tehetséges és nagy potenciál van benne. Természetesen még újonc a kategóriában, de 2020-ban belelendül, és segítünk neki megtanulni mindent, hogy 2021-re még erősebb legyen.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: