Jegyek

Oliveira: „Már több versennyel ezelőtt éreztem, hogy képes...

MotoGP
Oliveira: „Már több versennyel ezelőtt éreztem, hogy képes lennék a győzelemre”
2020.08.24. 19:06
A portugál érezte a potenciált a motorban és a csapatban, és nagyon elégedett, hogy megszerezte első királykategóriás futamgyőzelmét.
 
Miguel Oliveira nyerte a MotoGP hétvégi Stájer Nagydíját, ami egyben a 900. versenye volt a királykategóriának. A futamon a piros zászló is előkerült Maverick Vinales égő motorja miatt, az újraindítás után pedig a portugál versenyző remek tempót diktált, és tartotta a tempót Pol Espargaróval, valamint Jack Millerrel. Oliveira nagyon okosan versenyzett, hiszen hátulról figyelte spanyol és ausztrál versenytársának csatáját, majd amikor az utolsó kanyarban szélesre sodródtak, a Tech 3 versenyzője mindkettőjüket megelőzte és behúzta a futamot. Oliveirát arról kérdezték, hogy mit érzett a győzelem után, amire következőket felelte:

„Csak sikítottam és elképesztően örültem, hogy végre sikerült. Már több versennyel ezelőtt éreztem, hogy képes lennék rá, és ez óriási lökést adhat, hogy megcsináltam. Örültem, hogy volt egy megszakítás, mert így ki tudtuk cserélni a gumikat. Először a közepes első volt fent, de nem éreztem megfelelőnek, ezért a keményre váltottam, amivel azonnal jobban éreztem magam a motoron. Emiatt tudtam a mezőny elején haladni és a dobogóért harcolni. Az utolsó kanyarokban pedig csak előnyt akartam szerezni az előttem motorozók csatájából. Ismerve Jacket és Polt, tudtam, hogy megpróbálják az előzést. Ezért csak a kigyorsításra koncentráltam.” – idézi a portugál szavait a Motorsport.com.

Ez nem csak Oliveira első győzelmét jelentette a MotoGP-ben, hanem egyben a Tech 3 első sikere is volt. A csapatnál több nagy név is versenyzett, ezért a portugál még boldogabb, hogy ő lehetett a csapat első győztese: „Elképesztő, főleg ha megnézzük, hogy kik versenyeztek a csapatnál., de egyikőjük sem tudott nyerni.”

A csapatfőnök Herve Poncharal is nagyon boldog a győzelem után, szavait a Crash.Net idézi: „Micsoda nap! 40 éve vagyunk a GP-ben és még egyszer sem sikerült. Azt hittem sosem fog megtörténni. Hogy őszinte legyek, reggel nagyon csalódott voltam, amikor láttam a két Moto3-as versenyzőnket összeütközni, miközben a dobogóért harcoltak. Most pedig talán a legboldogabb ember vagyok a világon. Csak a verseny adhat ilyen érzelmeket, egyszer fent, egyszer lent.”

„Többen nevettek rajtunk, amikor a KTM-re váltottunk. Ezért szeretnék nekik is köszönetet mondani, valamint a Red Bullnak, nélkülük ez nem sikerülhetett volna. Természetesen Miguelnek is óriási köszönet, hiszen mindent beleadott. A tavalyi év nem volt neki könnyű, hiszen sérült volt, de most sikerült. A KTM azt mondta nekünk, hogy készen állnak a versenyzésre, ami nem csak egy szlogen, hanem a valóság. Óriási a szenvedélyük a versenyzés iránt, ami ragályos, ezért remélem, hogy lesz még részünk több ilyen remek élményben.”


Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: