Jegyek

Osztrák Nagydíj – előzetes nyilatkozatok

F1
Osztrák Nagydíj – előzetes nyilatkozatok
2020.07.01. 18:51
Raikkönen nagyon élvezte a szünetet, Latifi debütál, Gasly már tűkön ül – összeszedtük néhány versenyző nyilatkozatát az idénynyitó hétvégével kapcsolatban.
 
Hosszú huzavona és a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után végre kimondhatjuk: elindul a Formula-1 2020-as szezonja!  Bár meglehetősen furcsa idénynek nézünk elébe, hiszen az eddig bejelentett versenyhétvégék mind nézők nélkül, zárt kapuk mögött lesznek megtartva, és a helyszínen lévő személyek száma is jelentősen korlátozva lesz. A felkészülések azonban már megkezdődtek, több csapat tartott privát tesztet, hogy visszarázódjanak a normál kerékvágásba, pénteken pedig már éles körülmények között láthatjuk a csapatokat – íme, így nyilatkoztak az alábbi versenyzők a szezonnyitó Osztrák Nagydíj előtt:

Sebastian Vettel (Ferrari):
„Nem titok, hogy már mindannyian nagyon visszatérnénk a pályára egy ennyire hosszú szünet után. Még az elején jó volt a szünet, mivel a világ nagyon sok pontjára utazunk, és kevesebb időt vagyunk a családunkkal és a barátokkal, most viszont eljött az idő: újra pályán kell lenni. Kész vagyok, hogy mindent beleadjak, annak ellenére, hogy nem lesz ugyanaz rajongók nélkül. Az osztrák pálya szinte olyan, mint egy körhinta, nagyon gyors, de én imádom, különösen mert magasan van a hegyek között.”

Charles Leclerc (Ferrari):
„Imádom a spielbergi pályát, mert minden garantált, plusz gyors is. Szurkolók nélkül nem lesz ugyanaz, de örülök, hogy kétszer is itt leszünk. A karantén alatt rendesen edzettem és a virtuális versenyzéssel foglalkoztam a szimulátoromon, mókáztunk a többi versenyzővel, ami remélem szórakoztató volt azoknak, akik otthonról követtek minket, de itt az ideje, hogy visszaüljek az igazi autóba. Az előző héten már volt lehetőségünk Formula-1-es autóval tesztelni, és azt kell, hogy mondjam, nagyon jó volt, hogy végre már a kormány mögött ültem.”

Pierre Gasly (Alpha Tauri):
„Miután törölték az Ausztrál Nagydíjat, elmentem Dubaiba, mert az volt a tervem, hogy eltöltök ott két-három napot, aztán utazok tovább Bahreinbe. Aztán láttuk, hogy Olaszország lezárta a reptereket, én pedig nem igazán akartam visszamenni Franciaországba, és veszélynek kitenni a családom. Úgyhogy maradtam Dubaiban az edzőmmel egy két hónapos edzőtáborban. Most viszont végre igazi Formula-1-es autót vezettem Imolában egy filmes nap keretin belül, először a 2018-as, majd az idei autónkkal. Egyszerűen hihetetlen volt ott lenni, mivel Imola az egyik kedvenc pályám, és 2012-ben versenyeztem itt utoljára. Hiányzik a versenyzés, az adrenalin és a sebesség, szóval nagyszerű, hogy végre újraindul az F1. Rossz, hogy nem lesznek szurkolók, de nagyon fontos, hogy a lehető legbiztonságosabban és a leghamarabb megkezdjük a szezont, és remélhetőleg hamarosan feloldanak mindent az elkövetkezendő hónapokban.Kimi Raikkönen (Alfa Romeo):
„Egy kicsit fura lesz ilyen körülmények között versenyezni, de biztos vagyok abban, hogy amint beültünk az autóba, nem a korlátozásokra figyelünk, hanem arra, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból. A szünet lehetőséget adott nekünk, hogy több időt töltsünk a családunkkal, de most a munkánkra kell koncentrálnunk. Nagyon sok verseny lesz rövid idő alatt, így minden esélyt meg kell kaparintanunk, hogy pontokat szerezzünk. Nehéz megmondani, ki hogy áll, de ezt is hamarosan megtudjuk.”

Nicholas Latifi (Williams):
„Nagyon izgatott vagyok, mert kimondhatom: végre debütálhatok a Formula-1-ben! Nem a szokásos módon készültünk fel az első versenyre, de az elmúlt pár hét jó volt arra, hogy megszokjuk a változásokat, és visszamenjünk a gyárba a csapattal. Én készen állok. Kicsit fura lesz az új protokollal, és csendesebb a rajongók nélkül. Viszont hozzá kell szoknunk, és most ez a legfontosabb. Már alig várom, hogy kiguruljak a pályára.”

Carlos Sainz (McLaren):
„Egy ennyire hosszú és nehéz időszak után, végre visszatérünk. Ez volt a leghosszabb idő, amióta elkezdtem gokartozni sok-sok évvel ezelőtt. Az MCL 35 nagyon jó volt a téli tesztek alatt, és annyira pozitívan folytatjuk, mint ahogy tavaly abba hagytuk. Nagyon izgatott vagyok, hogy végre versenyezhetek, és most már csak a 2020-as szezonra koncentrálok. A kevesebb verseny és a versenytársaink erőssége miatt nem szabad koncentrációt vesztenünk. Ahogy mindig, most is a legjobbamat fogom adni és segíteni a csapatot.”

Fotók: Daimler Media Site; Red Bull Content Pool
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: