Jegyek

Pályán az új Civic – a Honda Aragónban tesztel

WTCR
Pályán az új Civic – a Honda Aragónban tesztel
2013.02.12. 08:29
A JAS Motorsport Honda csapat tagjai sokat utaztak az elmúlt napokban, hiszen a Honda két gyári WTCC-pilótája, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro pénteken még Tokióban pózoltak Dani Pedrosa és Marc Marquez mellett a Honda 2013-as motorsport-programjának hivatalos bemutatásán, majd Spanyolország felé vették az irányt, hiszen hétfőn már ott teszteltek.
 
Elnézve a Honda 2013-as motorsport-programjának bemutatásáról közzétett képet, elmondhatjuk, hogy idén a Honda és a P1race meglehetősen hasonló programon lesz, hiszen (a Supersport-vb és a többi magyar érdekeltségű nemzetközi széria mellett), nálunk is a MotoGP és a WTCC jelenti majd továbbra is a két fő profilt. Jó így egymás mellett látni Tarquiniéket és Pedrosáékat, Michelisz Norbit még meghívhatták volna, de így sem rossz az összkép!
Az első kör Aragónban, még gyalog!
 
A két gyári Honda-alakulat útjai ezután különváltak, hiszen a WTCC-s brigád Spanyolország, azon belül is a Motorland Aragón versenypálya felé vette az irányt, e hét elején ugyanis ott tesztelnek – immár két autóval. Hétfőn ugyanis első alkalommal pályára gördült az új, 2013-as Honda Civic WTCC is, amellyel az első napon Gabriele Tarquini rótta a kilométereket, összesen 50 kört tett meg az új járgánnyal.

A csapat másik pilótája, Tiago Monteiro mindeközben még a régi autóval körözött a pályán, a portugál összesen 70 kört pakolt bele a 2012-es Civicbe, és elsősorban a motor viselkedéséről gyűjtött adatokat, ugyanis a 2012-es vázban is már a 2013-as motor duruzsol. A csapatfőnök, Alessandro Mariani elégedett volt a teszt első napján elvégzett munkával, hiszen csapata sok információt gyűjtött az új autóról. Kedden folytatják a megkezdett a munkát, a hírek szerint lehet, hogy esőben…  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: