Jegyek

Pedrosa elsőségével indult a sepangi shakedown

MotoGP
Pedrosa elsőségével indult a sepangi shakedown
2020.02.02. 14:35
Az időmérő transzponderrel felszerelt motorosok közül a KTM-nek tesztelő spanyol érte a legjobb időt, de nem biztos, hogy ő is volt a nap leggyorsabbja. Jorge Lorenzo yamahás visszatérésére még várni kell.
 

Noha a hivatalos sepangi teszt csak pénteken indul, a motorok már ma pályára gurultak Malajziában a shakedown első napján. Mivel ez privát teszt, így nincs hivatalos időmérés a három nap során, sőt még csak nem is kötelező időmérő transzponderrel ellátni a versenyzőket. A helyszínen tartózkodó tudósítók szerint így járt el például a KTM Pol Espargaróval, Miguel Oliveirával és Iker Lecuonával, valamint a Yamaha a japán tesztmotorosával, Katsuyuki Nakasugával.

Ha már a Yamaha szóba került: nyilván sokan Jorge Lorenzo tesztversenyzői bemutatkozására kíváncsiak, a spanyol visszatérése azonban egyelőre még várat magára. A beszámolók szerint az ötszörös világbajnok csak vasárnap reggel érkezett meg Sepangba, így csak hétfőn fog felülni az M1-esre – három és fél év után először.

Bár hivatalos időmérés tehát nem volt, de a helyszíni tudósítók azért közzétették a közösségi médiában az eredményeket. Azok közül, akiken volt transzponder, Dani Pedrosa volt a leggyorsabb, aki a KTM új vázát próbálgatta. Őt 17 ezredes hátránnyal követte a ducatis Michele Pirro, majd következett a suzukis Sylvain Guintoli. Az újoncok első ízben vehetnek részt a shakedown teszten, közülük Alex Marquez bizonyult jobbnak Brad Bindernél (utóbbi amúgy is itt lehetett volna, köszönhetően a KTM kedvezményeinek).

Stefan Bradl, Bradley Smith és Lorenzo Savadori szerepelt még az eredménylistán (illetve a suzukis Takuya Tsuda is, ő azonban idő nélkül). Smith délután pályára vitte az Aprilia radikálisan új 2020-as motorját, amellyel jobb időt ért el, mint délelőtt a 2019-es változattal, míg az Andrea Iannone helyén szereplő Savadori egész nap a tavalyi verzióval körözött. Smith amúgy a jelentések szerint bukott is egyet, ahogy Binder is, mindketten piros zászlós megszakítást váltottak ki ezzel.
Fotó: Dani Pedrosa Instagram
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: