Jegyek

Pedrosa maradt az élen, Lorenzo megérkezett Sepangba

MotoGP
Pedrosa maradt az élen, Lorenzo megérkezett Sepangba
2020.02.03. 12:51
A shakedown-teszt második napján is a KTM spanyol tesztmotorosa bizonyult a leggyorsabbnak Malajziában, áttörve immár a kétperces határt is.
 

Hétfőn a második napjával folytatódott a sepangi shakedown-teszt, amelyen a gyártók tesztversenyzői, a kedvezményekkel rendelkező márkák hivatalos motorosai, valamint az idén életbe léptetett új szabályok értelmében az újoncok vehettek részt. A nem hivatalos időeredmények szerint vasárnaphoz hasonlóan ismét Dani Pedrosa volt a leggyorsabb: a KTM spanyol tesztmotorosa már két perc alá is befért, akárcsak márkatársa, Pol Espargaro, aki az előző felvonással ellentétben ma már viselt magán időmérő transzpondert.
 
A két KTM-et Alex Marquez követte a sorban, aki a jelentések szerint egy piros zászlós megszakítást érő bukást is bemutatott, de a motorosnak nem esett baja. A Moto2-ből világbajnokként érkező spanyolnak ez volt amúgy az utolsó napja a shakedown-teszten, mivel kedden már a Repsol Honda jakartai csapatbemutatóján lesz jelenése (magyar idő szerint délelőtt 9:30-tól élőben lehet nézni azt az interneten).
Marquez mögött a sérülésből visszatérő Miguel Oliveira végzett, majd jött a Ducati és a Honda tesztversenyzője, Michele Pirro és Stefan Bradl. Brad Binder hetedik lett, megelőzve a Suzuki munkáját segítő Sylvain Guintolit, valamint a 2020-as Apriliát próbálgató Bradley Smith-t és a dél-afrikaihoz hasonlóan újonc Iker Lecuonát. Lorenzo Savadori is feltűnt az eredménylistán, az Andrea Iannone doppingügye miatt felkért olasz továbbra is a 2019-es Apriliával ismerkedik Sepangban.
 
Szót kell ejteni természetesen a Yamaháról is: késő délután megérkezett a pályára Jorge Lorenzo, meg is jelent a bokszutcában, amikor beizzították a motort, de a múlt héten tesztmotorosnak leigazolt spanyol még mindig nem ült fel az M1-re. Erre kedden, a shakedown utolsó napján már biztosan sor fog kerülni, de a helyszíni tudósítók azt sem tartják kizártnak, hogy Lorenzo a pénteken kezdődő hivatalos teszten is szerepet fog vállalni. Mindenesetre egyelőre Katsuyuki Nakasuga és Kohta Nozane körözött a Yamahával, méghozzá három különböző gépet váltogatva egymás között, de a többiekhez képest ők sem vitték túlzásba. A shakedown kedden zárul Sepangban.
Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: