Jegyek

Pedrosa: „Mióta elkezdtem tesztelni, rengeteget fejlődött...

MotoGP
Pedrosa: „Mióta elkezdtem tesztelni, rengeteget fejlődött a motor”
2020.06.11. 16:38
A korábbi MotoGP versenyző szerint jó úton halad a KTM királykategóriás projektje.
 
Dani Pedrosa 2018 végén fejezte be MotoGP pályafutását, amely alatt három világbajnoki címet szerzett. A királykategóriában 13 szezonon keresztül versenyzett, mindvégig a Repsol Honda csapatánál, azonban visszavonulása után a KTM tesztversenyzője lett. Érzése szerint, amióta csatlakozott hozzájuk, rengeteget sikerült előrébb lépniük, és azt szeretné még elérni, hogy minden lehetséges körülményben megfelelő legyen a motorjuk. Pedrosa szavait a Crash.net idézi:

„Mióta elkezdtem tesztelni, rengeteget fejlődött a motor, és a versenyzők szerint jól sikerültek a módosítások, valamint több vezetési stílushoz is megfelelő a motor. Ez nagyon fontos! Még szeretnénk, hogy jobban felkészült legyen a motorunk minden szituációra, ami előfordulhat. Nem akarunk olyan motort készíteni, ami csak bizonyos körülményekben vagy pályákon működik jól. Az egyik fő probléma pedig az előzés. Ha valaki mögött megyünk, akkor sok tapadást veszítünk, és a fékezésnél nincs meg az előnyünk. Ezért azt vizsgáljuk, hogyan lehetne még jobb a motorunk, és hogy ne legyen gond, ha rosszul sikerül az időmérő.”

Pedrosa mellett még Mika Kallio segíti a KTM munkáját, azonban kettőjük közül csak a spanyol tudott futamot nyerni a királykategóriában, neki viszont 31-szer sikerült. A csapatban még Pol Espargaro számít tapasztalt versenyzőnek, hiszen az idei lesz a hetedik szezonja a GP-ben, rajta kívül azonban Miguel Oliveira egy évet versenyzett a királykategóriában, és két újonc versenyzőjük van, Brad Binder és Iker Lecuona személyében. Pedrosa viszont úgy gondolja, nem lehet tudni, hogy ez előnyt vagy hátrányt jelent: „Sokan a csapatban nagyon fiatalok, és kevés a tapasztalatuk. Ez hathat negatívan is, főleg egy rövid bajnokságban, ahol nem hibázhatsz. De lehet előny is, mert fiatal vagy és sok dolog még nem rögzült a fejedben. Ezt sosem lehet tudni.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: