Jegyek

Pedrosa: „Senkinek sem tesznek jót a történtek”

MotoGP
Pedrosa: „Senkinek sem tesznek jót a történtek”
2015.10.25. 12:14
A pocsék szezonkezdés után idei második győzelmét szerezte Dani Pedrosa, ám mindezt elhomályosította Rossi és Marquez ütközése. Természetesen a spanyol is főleg erről beszélt a verseny utáni sajtótájékoztatón: szerinte a történtek senkire nem vetnek jó fényt.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Pedrosa magabiztosan szerezte meg a győzelmet a Maláj Nagydíjon, a kezdeti problémák és kihagyás után immáron második diadalát aratva a szezon során. Sikerét azonban beárnyékolta Rossi és Marquez vitás ütközése, így jórészt Pedrosa is az esetről beszélt a sajtótájékoztatón.
 
„Csak most volt lehetőségem megnézni, mi történt; nem jó – nem hinném, hogy ez jó dolog lenne” – kezdte a spanyol. „Nem jó a bajnokságnak, nem jó bármelyikünknek és nem jó se Rossinak, se Marqueznek, se Lorenzónak, se nekem – noha én nem vagyok benne érintett. Nem jó, hogy ilyen dolgok történnek ennyire a bajnokság végén. Az én szemszögemből, amit elmondhatok, az az, hogy a csata már az első köröktől kezdve zajlott Marquez és Rossi között. Persze, túlfűtött volt a sajtótájékoztató és az edzések után, a versenyen pedig hamar összekerültek és csatázni kezdtek. Nem is volt baj a manőverekkel: Rossi egy nyugodtabb versenyt szeretett volna, talán elkapni Lorenzót, Marquez pedig a pódiumon maradni, mert mindig harcias szellemű és remekül képes kezelni a motort, bármikor elő tud húzni egy meglepő előzést.”
 
Azonban az ominózus mozdulatsorról már más a véleménye. „Ami az utolsó manővert illeti: amikor belső íven vagy, annyira szélesen fordulsz, amennyire szeretnél, mivel az ott haladóé az ív megválasztásának a joga, a külső íven haladónak pedig el kell vennie a gázt. De ahogy látom, a tempó eleve nem volt nagy, Marquez felismerte a helyzetet, elvette a gázt és várta, hogy Rossi kanyarodjon. És ekkor jön egy pillanat, amikor azt látom, hogy Rossi lába megmozdul és Marquez elesik. Jó lenne még többször látni a felvételt erről, de nem értem, miért mozog ott a lába. Sajnos nem jó ez senkinek, csalódott vagyok miatta.” Pedrosa figyelmeztetett arra is: Rossi sokaknak példaképe, így fontos, hogy az esetet megfelelően kezeljék, és ne szolgáljon példaként a fiatalok számára.

Persze szó esett a saját versenyéről is: „Nagyon boldog vagyok, az egész hétvégén nagyon erős voltam, éreztem a motort, remekül tudtam teljesíteni. A rajttól kezdve végig az élen voltam, örülök, hogy kimaradtam a mögöttem zajló problémákból. Örülök, hogy megszerezhettem a győzelmet a csapatnak; nehéz szezon volt ez, de a végére sikerült kijönnünk a gödörből, és remek versenyeket futunk. Szuper jó ez nekem és mindenkinek, aki a nehéz időkben mellettem állt és külön öröm, hogy egy esős verseny után száraz körülmények között is sikerült nyernem” – zárta gondolatait a győztes.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: