Jegyek

Pedrosa új felfüggesztést tesztelt, Rea álma valóra vált

MotoGP
Pedrosa új felfüggesztést tesztelt, Rea álma valóra vált
2012.08.28. 08:38
A Repsol Honda csapata a brnói tesztet már ismét két versenyzővel teljesítette, ugyanis Casey helyettesítésére a Honda Superbike csapatának angol pilótáját, Jonathan Reat kérték fel.
 
Rea számára értelemszerűen sokkal inkább az ismerkedés, mintsem a fejlesztőmunka jegyében telt a brnói próba, hiszen a 25 éves pilóta korábban még sosem ment MotoGP géppel. A Superbike pontversenyének jelenleg ötödik helyén álló versenyző természetesen nagyon örül a lehetőségnek és a folytatásban bizonyára mindent megtesz majd azért, hogy mihamarabb fel tudja venni a ritmust a mezőnnyel. Az alakulat másik motorosa, Dani Pedrosa már jóval inkább beleásta magát az RC213V „ügyes-bajos” dolgaiba, hiszen a spanyol versenyző kipróbált egy új hátsó felfüggesztést, valamint mérnökeivel megpróbálták kiküszöbölni a „chatteringet”, azonban ez egyelőre elég nagy falatnak tűnik számukra. A Hondánál leginkább a jobbos kanyarokban jelentkezik ez a probléma, amit már csak azért is lenne fontos legalább redukálni, mivel a soron következő misanoi nagydíj helyszínét tíz jobbos forduló alkotja a hat balos mellett.
 
Dani Pedrosa, 4. helyezés, 1’56.703
„Egy nagyobb volumenű teszten vagyunk túl, amely során megpróbáltunk javítani a motor vasárnapi beállításain. Azon voltunk, hogy csökkentsük a „chetteringet”, azonban ez nem egy egyszerűen megoldható probléma. Lényegében az elektronikán és a felfüggesztésen dolgoztunk, annak érdekében, hogy több tapadást érjünk el a kanyarkijáratoknál. Kipróbáltam az Öhlins új hátsó felfüggesztését, amivel kapcsolatban pozitívak az első tapasztalataim, illetve már most van néhány ötletünk, hogy a jövő heti aragóni teszten mit nézünk majd meg. A pálya egyébként a vasárnapi körülményekhez képest kicsit lassabb volt, illetve délután a szél is felélénkült, azonban ettől függetlenül azt kell mondanom, hogy a brnói ring tökéletesen alkalmas egy ilyen tesztre.”
 
Jonathan Rea, 8. helyezés, 1’59.595
„Ez egy nagyszerű lehetőség számomra, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Hondának. Természetesen tudom, hogy nem nekem lenne itt a helyem, hiszen Casey az, akinek most menni kéne, így mihamarabbi gyógyulást kívánok neki. A motorral kapcsolatos első tapasztalataim nem igazán megrázóak, sokkal inkább a gumikkal, valamint a munkabeosztással gyűlt meg a bajom. A kanyarvételeim egyelőre még nem az igaziak, vagyis az első futóműre egyelőre nem sikerült teljes mértékben ráéreznem. Nem akartam egyből az első napon túllépni a limitet és egyúttal feleslegesen kockáztatni. Óriási segítség viszont, hogy láthatom Dani adatait, és ezáltal könnyebben meg tudom tanulni, hogy hol is kellene gyorsabbnak lenni. Ez egy óriási segítség. Ezt az egész tanulási folyamatot nem szeretném alábecsülni, viszont elkapkodni sem akarom a dolgokat. A teszt napja nagyszerű volt, talán életem legszebb napja. Mindig is Hondával versenyeztem, most pedig tulajdonképpen egy álmom vált valóra azzal, hogy a világ legjobb Hondájával mehetek.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: