Jegyek

„Petrucci azonnal versenyképes lenne a Superbike...

MotoGP
„Petrucci azonnal versenyképes lenne a Superbike mezőnyében”
2020.06.05. 18:05
Az olasz volt csapatfőnöke szerint, ha Petrucci a Superbikeba igazol, akkor azonnal a győzelemért harcolhatna.
 
Danilo Petrucci helye egyre bizonytalanabb a MotoGP mezőnyében, hiszen a Ducati Jack Millerrel szerződött 2021-re, valamint az Apriliánál is más versenyzőkkel képzelik el a jövőjüket, ezért nagy valószínűséggel a Superbike-ban, a Ducati gyári csapatánál köthet ki az olasz. Francesco Guidotti, aki korábban Petrucci csapatfőnöke volt a Pramac Racingnél, úgy véli, hogy Petrucci azonnal versenyképes lehetne a Superbike-ban, de sajnálná, ha nem kapna ülést a GP-ben.

„Úgy gondolom, hogy Danilo ha odamegy, akkor az élen harcolhat” – mondta Guidotti a Motorsport.com-nak. „De remélem, hogy láthatjuk még a MotoGP-ben. Szerintem még mindig a GP mezőnyébe való versenyző, de hat év után talán ideje lenne más motort kipróbálni és új motivációt találni. Ha azonban átmegy a Superbike mezőnyébe a Ducati gyári csapatához, az visszaesés lenne egy magas szintről, ezért azonnal versenyképes lehetne.”

Guidotti ugyan jó kapcsolatban van Petruccival, de nem igazán lát arra esélyt, hogy a Pramachoz visszatérjen az olasz versenyző: „Danilo velünk versenyzett négy évig és sokat fejlődött. Ez számunkra hosszú idő, mert négy évet volt egy szatellit csapatnál, majd a gyári alakulathoz igazolt. Számára a legjobban végződött ez az időszak. A visszatérés kicsit olyan lenne, mintha újra akarnánk melegíteni a levest, ennek ellenére jó viszonyban vagyok vele.”

Petrucci volt csapatfőnöke emellett azt is elmondta, eredetileg azt tervezték, hogy Alex Marquezt szerződtetik a csapathoz: „Kapcsolatba lépett a Petronaszsal a Moto2-ben, hogy aztán fellépjen velük a MotoGP-be, de a Yamaha azt mondta, hogy ez nem lehetséges. A Hondánál úgy tűnt, nincs számára hely, és Marc is úgy érezte, hogy a motorjuk nem megfelelő egy újonc számára. A Suzuki sem volt elérhető, ezért megkerestek minket. 2021-től terveztük vele, hogy legyen idő megbeszélni a dolgokat. Aztán a hirtelen jött üresedés miatt őt választották a Hondánál. Ha pedig van esélyed a GP-be kerülni, akkor meg kell ragadni, bármilyen motor, vagy csapat is legyen.”

Fotó: Ducati Corse
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: