Jegyek

Petrucci egy kicsit aggódik, Zarco viszont magabiztos

MotoGP
Petrucci egy kicsit aggódik, Zarco viszont magabiztos
2020.08.22. 23:42
Teljesen máshogy érzi magát a két ducatis Spielbergben.
 
Danilo Petrucci 2020-as szezonja továbbra sem igazán akar összeállni, ugyanis bár ezúttal bejutott a Q2-be, de csak a tizenkettedik helyen tudta zárni a kvalifikációt, és Andrea Dovizioso mellett Jack Miller és Johann Zarco is megelőzte őt. Az olasz így nyilatkozott erről a Crash.netnek: „Nagyon húzós a határon motorozni. Örültem a javulásnak, de nem volt egyszerű dolgunk. A Q1-ben nagyon jó időt futottam, de ha egy kicsivel többet kockáztattam, akkor mindig kisodródtam. A Q2-ben sajnos 4-5 méterrel korábban fékeztem a 3-as és 4-es kanyarokban, így buktam pár tizedet.”

„Volt néhány dolog tavaly, ami segített engem, ezek viszont most hiányoznak. Sajnos idén nem tudom úgy használni a motor hátulját, ahogy szeretném, mert eléggé instabillá válik az új hátsó abroncs miatt, a motor eleje pedig önmagában kevés a jó féktávokhoz. A motorfék is teljesen más tavalyhoz képest.”


Amikor szóba került, hogy mi lehet a hátrány oka a csapattársához képest, így felelt: „Sajnos nagyobb darab vagyok, ami ezen a hétvégén kijön. Négy egyenes van ezen a pályán, és összesen minden körben veszítek ezekben két-két és fél tizedet, ami versenytávon elég sok lesz. Meg kell értenem, hogy mi a baj. Talán az aerodinamikával nem stimmel valami, mert a kanyarkijáratoknál egészen gyors vagyok, de a célegyenesben rengeteg időt veszítek. Holnap szerencsére talán egy kicsit hűvösebb lesz, és ez segíthet majd. Próbálok magabiztos lenni.”

A csuklósérüléséből visszatérő Johann Zarco eközben azért csak összehozott egy harmadik rajthelyet, viszont holnap csak a bokszutcából rajtolhat. A francia a következőket mondta a szombati történésekről: „Nem találok szavakat a mai napra, nagyon meglepődtem, de egyben boldog is vagyok. Amikor kigurultam a pályára, és éreztem, hogy a csuklóm fájdalmát kontroll alatt tudom tartani, és nem zökkent ki motorozás közben, akkor nagyon megkönnyebbültem. Jó gyorsköröket tudtam összerakni, igaz ezt a tempót nem tudtam több körön keresztül megtartani, de a szombati napnak nem ez a lényege.”

„Nem tudtam automatikusan bekerülni a Q2-be a harmadik szabadedzésen, de persze a fejemben volt végig, hogy a bokszutcából kell rajtolnom majd a futamon. Viszont ennek ellenére is benned van, hogy a legjobbat kell kihoznod magadból, és ezzel a mentalitással sikerült megszereznem a harmadik rajtkockát. Motorozás közben még mindig érzek egy kis fájdalmat a csuklómban, de még ennek ellenére is gyorsabbak vagyunk, mint az elmúlt héten, és ebből elég erőt tudunk meríteni ahhoz, hogy továbblépjünk a történteken, és tanuljunk belőle.”


Az avintiás egyébként azt is elmondta, hogy örülne egy kis vasárnapi esőnek, valamint a ducatis maradásáról is ejtett pár szót: „Nagyon örülnék egy kis esőnek, mert nincs meg a megfelelő versenytempónk, és ez megkönnyítené a dolgomat a futam alatt. A holnapi verseny nem arról szól, hogy jó eredményeket érjünk el. Most az a legfontosabb, hogy célba érjünk. Igyekszek azért majd néhány pontot szerezni vasárnap, de ha esik az eső, akkor nem kell annyira a határon motorozni.”

„Örülök, hogy a Ducatinál folytathatom a pályafutásomat, de még el kell döntenie a csapatnak, hogy melyik versenyző melyik csapatot fogja erősíteni. Egy álmom válna valóra, ha egy gyári Ducatin versenyezhetnék, de ezért még sok mindent kell tennem. Úgy érzem, hogy készen állok, hogy újra gyári csapat tagja legyek, de előtte még meg kell tanulnom kiegyensúlyozottabban versenyezni. Egy szó, mint száz a gyári motor az álmom, de az a legfontosabb jelenleg, hogy maradhatok a Ducatinál. A márka számára nehéz lesz Dovizioso elvesztése, de Jack valamilyen szinten pótolni tudja majd a hiányát. A legfontosabb, hogy két olyan versenyzőjük legyen, akik az egész szezon alatt képesek harcolni a pódiumokért.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: