Jegyek

Petrucci: „Nagyon sokan gyorsabbak nálunk”

MotoGP
Petrucci: „Nagyon sokan gyorsabbak nálunk”
2020.02.09. 17:36
Nem túl optimistán értékelték a Ducati gyári versenyzői a sepangi tesztet: az olasz motoros szerint nem tudják tartani a riválisok tempóját sem egy körön, sem a hosszabb etapokon.
 
Szerkesztőt keres a P1race.hu! Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazad rád, akkor ne habozz, hanem jelentkezz! Részletek ide kattintva. (x)

Az előző három évben Andrea Dovizioso révén egyaránt egy ducatis versenyző volt Marc Marquez legközelebbi kihívója, a sepangi teszten ugyanakkor meglehetősen halovány teljesítményt nyújtottak, különösen a gyári versenyzők. A vasárnapi utolsó felvonás során Danilo Petrucci hatodik lett, és bár csupán két és fél tized volt a lemaradása Fabio Quartararóhoz képest, az olasz elismeri, hogy nem állnak a legjobban – mindezzel kapcsolatban a Motorsport.com szakoldal idézi a szavait:

„Nyilvánvaló, hogy egy gyorskörön nem vagyok túl gyors. Nem vagyok túl messze az éllovastól, de emlékszem, hogy egy éve négy Ducati végzett az élen, és én futottam meg a körrekordot – de ez most nem az, amit szeretnénk elérni. Szerintem például Maverick és Marc teljesen másfajta munkát végez, de úgy vélem, ők ketten a leggyorsabbak közé tartoznak, de Espargaro is gyors, ahogy Rins és Quartararo is. Nagyon sokan tudnak több mint tíz kört az 1:59-es tartományban teljesíteni, mi viszont nem tudjuk tartani ezt a tempót.”

Arra a kérdésre, hogy a KTM-es Polra vagy az apriliás Aleixre gondolt Espargaro gyanánt, Petrucci így felelt: „Sajnos mindkettőre. Vár még ránk némi munka, és egyértelmű, hogy nagyon-nagyon sokan gyorsabbak, mint mi, aminek nem örülök, de legalább rengeteg dolgot megértettünk, ami jó hír.”

Csapattársához hasonlóan nem túl optimista Dovizioso sem, bár szerinte nem túl nagy a hátrányuk az ellenfelekhez képest: „Amit leszűrhetünk ebből a tesztből, hogy Maverick roppant erős a versenyszimuláció során. Rins is nagyon magabiztosnak tűnik. És mi sem vagyunk annyira messze, ami biztató. A kemény gumival értük el a legjobb időnket, akárcsak Jack, ami szintén jó hír, csak még az önbizalom hiányzik.”

Fotó: Ducati Corse
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: