Jegyek

Petrucci szeretne a MotoGP-ben maradni

MotoGP
Petrucci szeretne a MotoGP-ben maradni
2020.06.07. 19:11
Az olasz versenyző szívesen csatlakozna az Aprilia vagy a KTM csapatához, hiszen lát bennük potenciált, és úgy érzi, tapasztalatával segíthetné őket a fejlődésben.
 
Danilo Petrucci nyilatkozott a folytatásról, és habár még ő sem tud biztosat mondani a jövőjéről, annak ellenére, hogy a Superbike-ban a Ducati gyári csapatához igazolhatna, ő mégis szeretne a MotoGP mezőnyében versenyezni 2021-ben is. Az olasz versenyző szavait a Crash.Net idézi:

„Az A terv az, hogy a MotoGP-ben maradjak. Próbáltunk korábban szerződést kötni az Apriliával, de a Ducatival való folytatás mellett döntöttem. Nagyon érdekes az Aprilia új motorja, de nagyon érzékeny kapcsolatuk van a versenyzőikkel. Aleix Espargaro megérdemli a hosszabbítást, Iannone pedig kérdéses, és senki nem tudja mi lesz vele. Nagyon tisztelem Iannonét, és sajnálnám, ha elvesztené a helyét.”

Petruccinak azonban akadt egy váratlan lehetősége, mivel Pol Espargaro lehetséges, hogy a Repsol Hondához igazol, és így üresedés lesz a KTM-nél: „A hírek a Hondáról és Espargaróról egy másik helyzet. Szeretnék az Apriliához vagy a KTM-hez menni, mert egyre jobbak lesznek. Azonban érdekes Espargaro döntése, hiszen ő volt az egyik kulcsszereplő a KTM projektjében. Segíthetnék nekik a tapasztalatommal, és szeretnék egy fejlődő projekthez csatlakozni. A KTM már szerzett dobogót, az Aprilia még nem, de a mezőny elejébe szeretnének kerülni, és szívesen csatlakoznék a kettő közül valakihez.”

Petrucci emellett elmondta még, hogy részben jó helyzetben is érzi magát, hiszen kockáztathat, mert nincs vesztenivalója: „Szomorú volt elveszteni a helyem, mert sokat dolgoztam érte, és idén még nem versenyeztünk. Nekem azt mondták, hogy részben amiatt döntöttek így, mert tavaly, a szezon második felében visszaesett a teljesítményem. Nagyon sajnálom. De van még egy évem egy remek motoron. Onnan nézve viszont jó helyzetben vagyok, hogy nincs szerződésem jövő évre, ezért nincs mit veszítenem.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: