Jegyek

Pol Espargaro: „Millerrel túlságosan meg akartuk nyerni a...

MotoGP
Pol Espargaro: „Millerrel túlságosan meg akartuk nyerni a Stájer Nagydíjat”
2020.09.01. 16:26
A spanyol részletesen elmesélte, hogy mi történt az utolsó kanyarban.
 
Pol Espargaro számára is jól alakult a második spielbergi versenyhétvége, azonban a hőn áhított futamgyőzelem ezúttal sem lett meg, mivel Jack Millerrel harcolva annyira kisodródtak az utolsó kanyarban, hogy gyakorlatilag tálcán kínálták Miguel Oliveirának a győzelem megszerzésének lehetőségét. A spanyol így nyilatkozott erről a Motorsport.com szakoldalnak: „Amikor átértem a célvonalon, akkor láttam, hogy egy tized sincs közöttünk Jackkel. Próbáltam blokkolni a kanyar belső ívét, és ezt talán túlságosan is sikerült, de a Ducati ellen muszáj volt valami tenni, mert nagyon jók a kigyorsításaik. A kanyar közepénél lassan kellett mennem, hogy blokkolni tudjam a támadását. A testemmel igyekeztem leszorítani a motor elejét, és innentől kezdve már teljesen rajtunk állt, hogy mi lesz. Aztán mindketten túlerőltettük, és ezzel átadtuk a győzelmet Miguelnek. A lényeg az, hogy tisztán küzdöttünk az utolsó kanyarig, és nagyon élveztük.”

„Az a kanyar nagyon trükkös, hiszen lefelé megyünk kanyarodás közben. A tempó ráadásul általában magas, ahogyan a bukás esélye is. Különösen az nem egyszerű, amikor az ember belső íven megpróbál küzdeni a győzelemért. Amikor Jack blokkolta az utat, akkor mindketten kisodródtunk. Próbáltam a lehető legkésőbb fékezni, de már ott volt. Nem akartunk összeérni, ezért inkább szélesen fordultunk. Szerintem túlságosan akartuk mindketten ezt a győzelmet, ezzel pedig odaadtuk másnak, de ilyen a versenyzés.”


A spanyol egyébként nem érti, hogy a piros zászló után miért tudott jobb tempót motorozni: „Nem tudom, hogy a második verseny miért ment jobban, mert nagyon szenvedtem. Elképesztően nyomtam, de nem jöttek a jó körök, és egyre rosszabbul fordult a motort. A második startnál viszont egyből 1:24 eleji köröket tudtam motorozni, ami hihetetlenül jó volt. Szuper gyors voltam, és mégis teljesen jól éreztem magam. Nem tudom megválaszolni, hogy mi lehetett a különbség, úgyhogy átnézem az adatokat, mert én is eléggé kíváncsi vagyok erre.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: