Jegyek

Poncharal: „Oliveira elég alulértékelt volt”

MotoGP
Poncharal: „Oliveira elég alulértékelt volt”
2020.08.26. 20:22
A Tech 3 csapatfőnök úgy véli, sokan nem tartották elég jónak a portugál versenyzőt, mert nem voltak erős eredményei, de Poncharal szerint ez csupán a rosszul alakult versenyei miatt volt így.
 
Miguel Oliveira első MotoGP-s futamgyőzelmét szerezte a második osztrák futamon, a Stájer Nagydíjon. A Tech 3 csapatfőnöke, Herve Poncharal szerint a portugál versenyző már korábban is megmutatta a szezonban, hogy nagyon gyors, csak rosszul alakultak a hétvégéi. A csapatfőnök nagyon örül annak, hogy a csapatában tudhatja a fiatal versenyzőt, akit amellett, hogy egy nagyon tehetséges motoros, egy nagyon kedves és okos srácnak is tart.

„Senkiről nem szeretnék szemrehányóan beszélni, de elég alulértékelt volt Oliveira, mert az eredményei nem voltak olyan jók, mint például Bradnek.” - nyilatkozta Poncharal a Motorsport.com szakoldalnak. „De tudjuk, hogy miért, a jerezi második futamon az ötödik helyről rajtolt, de az első kanyarban kiesett, így nem tudott semmit megmutatni, pedig nagyon közel lehetett volna a dobogóhoz. Majd Brnóban hibázott a harmadik szabadedzésen, ezért hátulról kellett rajtolnia, de egy remek verseny után a hatodik helyen zárt. Az első osztrák futamon ismét egy versenybaleset miatt esett ki, ezúttal Pollal ért össze. Ezért is örülök most nagyon, mert nagyon jó tempóra képes ez a srác. Emellett nagyon jó fej, kedves és rendkívül okos is. Páran azt gondolják, hogy egy jó versenyző kemény, ellenszenves és nem túl jól nevelt. És Miguel személyisége miatt talán többen gondolhatták, hogy sosem lesz MotoGP győztes. És az adatokat a többi három KTM versenyzőhöz viszonyítjuk, tudjuk, hogy nagyon gyors és boldog vagyok, hogy együtt szereztük meg ezt a győzelmet, mielőtt a gyári csapathoz csatlakozna.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: