Jegyek

Pons válaszolt az adócsalás vádjaira

MotoGP
Pons válaszolt az adócsalás vádjaira
2020.06.16. 15:56
A csapattulajdonost képviselő ügyvédek öt okot soroltak fel, amelyek miatt a feltételezések alaptalannak minősülnek.
 
A korábbi világbajnok, és jelenlegi Moto2 csapattulajdonos Sito Pons válaszolt az adócsalás vádjaira. A Spanyol Ügyészség 24 év börtönbüntetést, és 12 millió eurós bírságot javasolt a 2,7 millió eurós adócsalás miatt, amely szerintük 2010-2014 között történt, írja a Crash.Net. Erre válaszul, a csapattulajdonost képviselő ügyvédek felsoroltak öt okot, ami miatt szerintük a feltételezések alaptalanok, a nyilatkozat szövegét a Crash.Net szakoldal idézi:

„Tekintettel a média által ma közzétett információkra, Alfonso (Sito) Pons védelmét szolgáló ügyvédekként, kijelentjük:

ELŐSZÖR - Az Ügyészség ügyfelünkkel szemben felhozott vádja azon téves feltételezésen alapul, hogy Pons Úr 2012-ig nem lakott ténylegesen a Monacói Hercegségben, sem az Egyesült Királyságban, hanem Spanyolországban, ezért pedig itt kellett fizetnie az adókat. Ugyanakkor Pons Úr 2012-ig ténylegesen Monacóban lakott, és azt követően az Egyesült Királyságban, ahogy ezt kezdettől fogva igazolják az érintett országok hatóságai által erre a célra kiállított igazolások.

MÁSODSZOR - Pons Úr 2012 óta fizeti adóját az Egyesült Királyságban, annak az országnak a jogszabályaival összhangban, ahol szokásos tartózkodási helye és gazdasági érdekeltségeinek központja van, különös tekintettel a PONS RACING tevékenységére.

HARMADSZOR - Pons Úr gyakori barcelonai látogatásai, amelyekre az Ügyész hivatkozik, azzal indokolható, hogy családja nagy része ebben a városban él, és ez a csapata szokásos találkozási pontja a versenyszezon alatt. Ezen felül Spanyolországban tartják az edzések és versenyek nagy részét, amelyeken a PONS RACING csapata részt vesz.

NEGYEDSZER – Pons Úr már 2011-ben, az Ügyészség és az Adóügynökség vádjai miatt, tisztességtelenül ült a bíróságon, de minden bűncselekmény alól szabadon felmentették.

ÖTÖDSZÖR - A kért szankció nyilvánvalóan aránytalan (24 év börtönbüntetés, azaz két emberölés büntetése), ami azt mutatja, hogy mind az Ügyészség, mind az Adóügynökség hajlandó ügyfelünket példaként, illegálisan használni a spanyol adófizetők előtt.”


Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: