Jegyek

Power nyerte az indianapolisi időmérőt

Egyéb autósport
Power nyerte az indianapolisi időmérőt
2020.07.03. 23:37
Az ausztrál már a szabadedzésen is gyorsabb volt a többieknél.
 
Scott Dixon texasi győzelme után Indianapolisban folytatódott az IndyCar idénye. A szabadedzésen még Will Power volt a leggyorsabb, az időmérőn azonban ettől még nem volt biztosan elkönyvelhető az ausztrál sikere. Az első időmérős csoportból Oliver Askew, Max Chilton, Felix Rosenqvist, Conor Daly, Ryan Hunter-Reay és Josef Newgarden, míg a másodikból Power, Colton Herta, Dixon, Jack Harvey, Graham Rahal és Alexander Rossi jutott tovább, így ők tizenketten küzdhettek meg a legjobb hatba jutásért. Ez főleg Simon Pagenaud számára lehetett komoly csapás, hiszen mindhárom csapattársa továbbjutott.

A kvalifikáció második szakaszában a tavalyi harmadik helyezett Harvey kezdett legjobban, de Power nagyjából két tizedmásodperccel megelőzte riválisát. Ezután még sokáig ők álltak az élen, de hirtelen óriásit gyorsult a mezőny, és ezzel együtt folyamatosan változott a sorrend. Végül Askew, Harvey, Rahal, Herta, Power és Newgarden fértek be a legjobbak közé, míg az előző futamot megnyerő Dixon kénytelen volt megelégedni a hetedik rajzpozícióval.

A rajtelsőségről döntő harmadik szakaszt megint csak Harvey kezdte leggyorsabban, és végül megint csak Power tudta őt leszorítani az első helyről, ezzel megszerezve a pole-t (pályafutása során az ötvennyolcadikat). Mögöttük Herta, Rahal, Askew és Newgarden zárta az edzést.

Az időmérő edzés legjobbjainak sorrendje:
Fotó: NTT INDYCAR SERIES Twitter
 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: