Jegyek

Prema 1-2 a sprintfutamon, Shwartzman átvette a vezetést a...

Egyéb autósport
Prema 1-2 a sprintfutamon, Shwartzman átvette a vezetést a bajnokságban
2020.08.30. 12:00
Mindent vittek a vasárnap a Premák Belgiumban, a dobogóra még Guanyu Zhou fért fel.
 
Logant Sargeant F3-as győzelme után a Formula-2 sprintfutama következett Spa-Franchorchampsban, a rajtot kisebb meglepetésre Roy Nissany várhatta az élről Guanyu Zhouval és Dan Ticktummal a háta mögött, Jüri Vips pedig sajnos a bokszutcából rajtolt. A rajt után Ticktumnak sikerült lerajtolnia Nissany-t, de az izraeli a Kemmel egyenes végén egy mély fékezéssel visszavette a helyét, Pillanatokkal később Callum Ilottot forgatta ki a tegnapi győzelmet megszerző Yuki Tsunoda, a brit autóját pedig le kellett tolni a pályáról, így a mentés idejére bejött a biztonsági autó.

Az újraindítást követően Ticktum hatalmas tempókülönbséggel próbálta előzni a tridentest szintén a Kemmel végén, azonban összeértek, és a Williams tartalékversenyzője ki is esett a versenyből. így ismét jött az SC. A zöld jelzés után Shwartzman ugrott az élre akit Ticktum azonnal támadott, azonban hátra nem figyelt, és őt már a Louis Deletraz-Guanyu Zhou duó követte. Mögöttük sem unatkoztunk, ugyanis Mick Schumacher és Nikita Mazepin is a közvetlen közelükben volt, olyannyira, hogy előbbi már a második helyért ment.

Schumacher a 12. körben sikeres manővert hajtott végre Ticktumon, és feljött a második helyre Shwartzman mögé, és nem sokkal a vége előtt virtuális biztonsági autót kellett elrendelni, mert a mezőny hátuljában Jehan Daruvala és Marino Sato ért össze, a japán pedig nem tudta újraindítani autóját. A Premák végül mindent vittek a sprintfutamon, a dobogóra még Zhou fért fel.

A sprintfutam végeredménye:

A bajnokság állása:

Fotó: Prema Racing / Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: