Jegyek

Puig: „Ha a tényeket nézzük, a Honda a legkönnyebben...

MotoGP
Puig: „Ha a tényeket nézzük, a Honda a legkönnyebben vezethető motor”
2019.12.12. 16:56
A Repsol Honda csapatvezetője szerint csak elmélkedés az a teória, miszerint csak Marquez képes megülni a motorjukat, hiszen korábban mások is tudtak vb-címet nyerni a színeikben.
 
Marc Marquez tizenkét győzelemmel, további hat második hellyel és egy pontrekorddal begyűjtött nyolcadik világbajnoki elsőséggel zárta a 2019-es szezont, eredményei ráadásul némi túlzással önmagukban is elegendők voltak ahhoz, hogy a Honda és a Repsol behúzza a gyártók és a csapatok vb-címét is. Mindeközben márkatársai közül egyedül Cal Crutchlow tudott dobogóra állni idén, Jorge Lorenzo viszont a top 10-be sem fért be egyszer sem.

A brit és a spanyol is többször hangoztatta, hogy a 2019-es RC213V egy nehezen kezelhető motor volt, amellyel csak Marquez tudott igazán jól boldogulni, s a riválisok is megjegyezték, hogy igazából csak a 26 éves motorosra tervezik a gépet a HRC-nél. Emiatt egy ízben már kialakult egy kisebb szóváltás Paolo Ciabatti ducatis sportigazgató és Alberto Puig Repsol-menedzser között, most pedig utóbbi szakember ismét a korábbi évek eredményeivel példálózott, amikor a Motorsport.com szakoldal azon kérdésére reagált, hogy terveznek-e változtatást annak érdekében, hogy ne úgy tűnjön, hogy csak Marquez képest jól menni a motorjukkal:

„Először is, ez szerintem nem tény, hanem csak egy elképzelés. A tény az, hogy szerintem 18 év alatt tízszer nyerte meg a világbajnokságot a Honda négy különböző versenyzővel. A Yamaha két motorossal győzött, a Ducati eggyel. Szóval ha ezeket a tényeket nézzük, a Hondát a legkönnyebb vezetni, hiszen több versenyzővel is bajnokságot nyert. Nem tudom, más csapatok mit mondanak, de minket nem igazán érdekelnek ezek. A csapat teljesítményét nemcsak a versenyző motorja határozza meg, hanem az egész struktúra. Szóval a csapat minden tagjának megvan a maga módszere, amellyel igyekszik a legjobbat nyújtani. Mindenesetre ha megnézem a sorozat történetét, különböző motorosokkal tudott bajnokságokat nyerni a Honda: említhetem Rossit, Haydent, Marcot és Casey-t.”

Fotó: Repsol Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: