Jegyek

Quartararo: „Hiányoznak a kilométerek, hogy megértsem a...

MotoGP
Quartararo: „Hiányoznak a kilométerek, hogy megértsem a motort”
2020.02.08. 15:02
Még nem tud pontos visszajelzéseket adni a 2020-as Yamaháról, de már az első napján talált pozitívumokat a Petronas SRT franciája, aki a szombati felvonást is behúzta a sepangi teszten.
 
Szerkesztőt keres a P1race.hu! Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazad rád, akkor ne habozz, hanem jelentkezz! Részletek ide kattintva. (x)

Fabio Quartararo tegnap még a tavalyi motorral bizonyult a leggyorsabbnak Malajziában, szombaton viszont első ízben felülhetett a 2020-as Yamahára. A francia a nap végén ezzel is megfutotta a legjobb időt, így a második napot is behúzta a teszten. A 20 éves versenyző ennek ellenére visszafogottan értékelte az első napját azon a gépen, amellyel az egy hónap múlva induló szezont is teljesíteni fogja – szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Hiányoznak még a kilométerek, hogy igazán megértsük a motort. Oké, megtettünk 72 kört, de sokat változtattunk az elektronikán, a beállításokon, szóval még mindig nincs meg a tökéletes alap a motorhoz. A potenciál megvan, és holnap talán kissé pontosabb megjegyzéseket fűzhetek hozzá. A végsebességem igazából nem javult annyit, de a legfontosabb, hogy ugyanolyan motorblokkom van, mint a gyári versenyzőknek, talán kicsivel több megtett kilométerrel, de az erőleadás és az elektronika ugyanaz, ami nagyon jó. Természetesen Katarba azonos kilométerrel fogunk megérkezni, így ugyanolyan lesz a motor. A legfontosabb a kigyorsítás, az elektronikával jól be kell állítanunk, de jónak érződik.”

A 2020-as Yamahával kapcsolatos összbenyomásai kapcsán így folytatta Quartararo: „Elég sok 1:59-es időt futottunk használt gumikon, ami igazán biztató. Még javítanunk kell kicsit a tempón, mert még nem érzem százszázalékosan komfortosan magam, mert tudjuk, hogy egy új motorral vannak pozitívumok, és vannak olyan területek, ahol jobban küszködünk, mint előző évben. De már most találtam biztató dolgokat, így remélhetőleg holnap az elektronika változtatásával még többet fogunk.”

Fotó: Petronas SRT
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: