Jegyek

Quartararo: „Marquez emelte ilyen magasra az edzések...

MotoGP
Quartararo: „Marquez emelte ilyen magasra az edzések szintjét”
2020.06.16. 11:07
A francia versenyző szerint a spanyol miatt változott meg a teljes gyorsaságimotoros-világbajnokság.
 
Marc Marquez 2013-ban debütált a MotoGP-ben, és azóta összesen hat világbajnoki címet, valamint ötvenhat futamgyőzelmet szerzett a királykategóriában. Sikereinek kulcsa az a hihetetlen mennyiségű és nehézségű edzés, amit végez. Fabio Quartararo, a Petronas Yamaha versenyzője most elmondta a Motorsport.com szakoldalnak, hogy a spanyol edzésmetódusai mindent megváltoztattak:

„A különböző edzések szintjét a világbajnokságon Marc emelte ilyen magasra. Ez kihatott a Moto3-ra, a Moto2-re és a MotoGP-re is. Mielőtt 2013-ban debütált, senki sem edzett olyan keményen. Aztán 2014-ben megnyerte az első tíz versenyt, egyrészt az elképesztően sokat megkövetelő edzései miatt.  Ekkor mindenki úgy döntött, hogy változtatni kell. Ezt már a Moto3-ban is láttam, és csak még jobban motivált. Mivel Marc gyakran motokrossz edzéseket végzett, így két éve én is elkezdtem őket. Valóban ez az egyik legjobb módja a fejlődésnek.”

A francia azt is megemlítette, hogy számára az utcai motoros gyakorlás messze nem annyira hasznos, mint a motokrosszos edzések: „Elég sokat edzek nehéz terepen, így fizikailag is jobb formában vagyok. Nagyon erősnek kell lenni, hogy kibírj egy húsz perces motokrossz versenyt, mert elképesztően igénybe veszi a karokat, alkarokat és lábakat.  Ebben hasonlít a MotoGP-hez. Nekem például utcai motor után sokkal furcsább visszaülni a Yamahára, mint a motokrossz versenygép után. Mielőtt elkezdődne a szezon Jerezben, szeretnék egy napot gyakorolni a pályán, hogy átálljak teljesen, valamint hogy az agyam és a szemeim is megszokják, hogy rendes pályán megyünk. Ettől függetlenül nekem az utcai motorokkal való gyakorlás nem igazán jön be.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: