Jegyek

Quartararo még nem érzi teljesen komfortosan magát az új...

MotoGP
Quartararo még nem érzi teljesen komfortosan magát az új Yamahán
2020.02.09. 16:02
Hiába futotta meg tegnap és ma is a leggyorsabb kört a sepangi teszten, és hiába volt biztató a hosszabb etapja, mégsem teljesen elégedett a Petronas franciája. Lorenzo eközben nem próbálhatta ki a 2020-as gépet.
 

Mindhárom napot besöpörte a sepangi teszten Fabio Quartararo: pénteken még a 2019-es motorral végzett az élen, szombaton és vasárnap viszont már a 2020-as Yamaha nyergében érte el a legjobb köridőt. Ennek ellenére nem volt teljesen elégedett a 20 éves versenyző: „Nem érzem magam százszázalékosan komfortosan magam a motoron, szóval tovább kell dolgoznunk, hogy megértsük, miért, illetve ellenőrizzük az adatokat a gyári csapattal. Nem igazából egy konkrét dologgal van gond, inkább összességében mindennel: a féktávokkal, az elektronikával, a tapadással, a hajtással – kicsit mindennel. Elég nehéz, de a csapattal kielemezzük a helyzetet” – idézi Quartararót a Motorsport.com szaklap.

A Petronas franciája szerint a hosszabb etapokon mutatott tempója sem volt rossz, szóval mindenképp előrelépés az új motor – még ha a végsebesség terén továbbra is lemaradásban vannak: „Elégedett vagyok, mert 55 fokos aszfalthőmérséklet mellett teljesítettük a hosszabb etapunkat, ami a legrosszabb volt a két nap során, és sikerült 1:59-es és 2:00 eleji köröket futnunk, szóval elégedett vagyok a tempónkkal. Ez volt az első hosszú etapunk a motorral, dolgozunk kell még az elektronikán. Nem könnyű, de van még egy tesztünk az első versenyig. Láthattuk tavaly, hogy a végsebesség volt a gond, és látjuk, hogy még mindig elég messze vagyunk, szóval ezt is ellenőriznünk kell Katarban. De igen, úgy vélem, nyerhetünk néhány tizedet ezzel a géppel.”

Mindeközben vasárnap a Yamaha új tesztversenyzője, Jorge Lorenzo is pályára gurult, ő azonban nem ülhetett fel a 2020-as gépre, csak a 2019-essel körözött. Viszont megerősítette a shakedown utolsó napján szerzett benyomásait: „Ugyanaz a jó érzés fogott el, mint az első nap, a motor nem sokat változott – szerencsére vagy nem szerencsére, nézőpont kérdése. A motor továbbra is igen versenyképes, és könnyen vezethető, főleg ha sima a stílusod. Ebben a két napban láttam két-három gyenge pontot, amelyekre koncentrálva kell sokat dolgoznunk a jövőben, ugyanakkor rengeteg erősségünk van, amiket megtartottunk korábbról. Sajnos valamiért a Yamaha úgy döntött, hogy nem próbálhatom ki az új motort: gondolkodtak rajta, de végül így döntöttek. Nem volt idő vagy elég alkatrész, hogy adjanak egy új gépet nekem.”

Fotó: Petronas SRT
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: