Jegyek

Quartararo: „Nagyon óvatosnak kell lennünk”

MotoGP
Quartararo: „Nagyon óvatosnak kell lennünk”
2020.06.22. 10:04
A francia versenyző szerint egyetlen hibának is komoly következményei lehetnek idén.
 
A MotoGP 2020-as naptára miatt egyre többen fejezik ki aggodalmukat, hiszen bár örülnek neki, hogy legalább látszik valami az idényből, az új szezonterv nem igazán enged meg semmilyen hibát a versenyzők számára. Hasonló cipőben jár Fabio Quartararo is, aki szerint extrém óvatosan kell minden versenyzőnek kezelnie a helyzeteket idén. Szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Örülök, hogy végre megvan a naptár. Nagy köszönet a Dornának és az IRTA-nak érte, mert remek munkát végeztek. Keményen fogok edzeni, hogy teljesen felkészüljek a július 19-i jerezi startra.  A különleges helyzet miatt elég sokat változott a naptár, és sok lesz a dupla forduló ugyanazon pályákon. A legfontosabb viszont tényleg az, hogy mindig az adott hétvégére koncentráljunk, és versenyről versenyre haladjunk. Emellett különösen kerülnünk kell a bukásokat és sérüléseket, mert a szűkös naptár miatt sok versenyt bukhatunk egy rossz mozdulat miatt. A koronavírus protokollt is elég szigorúan be kell majd tartani.”

Amikor hazai nagydíjáról kérdezték, a yamahás így felelt: „Őszintén szólva az elmúlt hónapok pletykái után nem számítottam arra, hogy még lehet idén Franciaországban verseny. Nagyon örültem, amikor megláttam a naptárban. Remélhetőleg a járványhelyzet még javulni fog, és néhány rajongót be lehet majd engedni a pályákra. Ez remek lenne, mert nagyon hiányoznak. Most viszont csak annyit tehetünk, hogy lépésről lépésre haladunk, és egészségesek maradunk, hogy aztán élvezhessük a MotoGP-t. Amennyiben a csapat otthonában, Malajziában fejezhetnénk be a szezont, egy extra löketet kapnánk a nehéz év végére.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: