Jegyek

Redding: „A motor nem igazán segít engem”

Superbike
Redding: „A motor nem igazán segít engem”
2020.09.09. 19:49
A brit versenyző szerint egy nagyon apró fejlődés is sokat segítene abban, hogy legyen esélyük a bajnoki címre.
 
Scott Redding jelenleg a második helyen áll a Superbike-vb pontversenyében, de lemaradása már 36 pontra nőtt a bajnoki éllovas Jonathan Reavel szemben. A Ducati versenyzője szerint nem tökéletes a motor, ami hátráltatja abban, hogy harcban legyen a címvédővel, és ennek is köszönhette a szombati futamon a bukást. Redding szavait a Motorsport.com idézi:

„Elég rossz ez a pálya számunkra, mert rengeteg helyen nem működik a motor és sok időt veszítek. Mindegyik hétvégén ez volt a probléma, és nem tudok többet tenni, a motor pedig nem igazán segít engem. Egyelőre csak próbáljuk túlélni a helyzetet, de nem igazán szeretem az ilyen versenyzést. Ezért estem el szombaton. Az a választásom, hogy megelégszem az ötödik hellyel, vagy próbálok Jonnyval (Rea – a szerk.) harcolni. Én a másodikat választom és meg is próbáltam mindent, de ez túl sok volt a motornak. Elég kár, hogy két versenyünk volt itt, de a Superpole-futamot sikerült megnyerni, ami jót tett a lelkemnek. Remélem, hogy tudunk javítani a motoron, mert akkor nyerhetünk versenyeket. Csak egy nagyon kevés pluszra lenne szükség.”

Redding úgy döntött, hogy a lágy első keverékeket használja a második futamon, ahogyan Michael Ruben Rinaldi tette a szombati első versenyen, és bízott abban, hogy neki is sikerülhet így a győzelem, végül azonban csak a harmadik hely jött össze: „Kicsit aggódtam, mert előtte még nem csináltuk ilyet. A Superpole-futamon ugyan használtuk, és ezért gondoltam, hogy jó lehet a hosszabb futamon is, de mélyen belül tudtam, hogy nem fog működni. A Superpole-futam végére sem maradt sok belőle, de úgy döntöttük, hogy kipróbáljuk, és nem is vált be. Örülök, hogy meglett a dobogó, de ezzel több pontot is vesztettünk. A sprintversenyen Jonnynak mindig van egy kis előnye, de nagyon le akartam ott győzni. Mindent beleadtam, és sikerült is.”

Fotó: WorldSBK Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: