Jegyek

Redding egy nap a Repsol Honda versenyzője akar lenni

MotoGP
Redding egy nap a Repsol Honda versenyzője akar lenni
2014.09.12. 11:43
Bár a szezon utolsó harmadába lépünk ezen a hétvégén, még mindig több nyitott kérdés van az átigazolási piacon. Ezek közül a kérdések közül az egyik legérdekesebb Scott Redding jövőjét takarja. A fiatal brit szerződése a Gresini RCV213-jára szól 2015-re, viszont egyre biztosabb, hogy ez nem lehetséges forgatókönyv.
 
Scott Redding igen különös helyzetbe került így a szezon végére. Bár szerződése van 2015-re a Gresini Racinggel egy Factory Hondára, már szinte biztosra mondható, hogy ez nem fog megvalósulni. A legtöbb helyen ugyanis már tényként közlik, hogy a jövőre gyári alakulatként visszatérő Aprilia partnerei lesznek. Így a Gresini RCV213-ja – ami jelenleg Alvaro Bautista versenygépe – felszabadul. Erre a legnagyobb eséllyel a Marc VDS és az Aspar csaphat le, a HRC egyértelmű óhaja pedig, hogy bármelyik csapat képes megteremteni az anyagi feltételeit a motornak, arra Reddinget ültessék fel.

A Marc VDS vezetője, egyben Redding menedzsere, Michael Bartholemy viszont korábban már cáfolta, hogy képesek lennének ekkora pénzösszeget ilyen rövid idő alatt befektetni. Néhány hete az LCR is a lehetőségek között volt, de a gpone.com szerint ők már kiestek a játékból. Bár a Honda a fő cél, több ajánlat érkezett más gyáraktól is a 21 éves versenyzőért. A Ducati szívesen látná őt jövőre Andrea Iannone helyén a  Pramacnál (ha ez nem jön össze, Eugene Laverty és Danilo Petrucci is terítéken vannak), valamint ne feledjük Redding szerződését, akár az Aprilia is lehet a döntése. Mindenesetre ha ő tud is már valamit, azt nagyon jól leplezi a crash.net-nek adott nyilatkozatában.

„Remek lenne azt a motort magam alatt tudni, amivel a gyári versenyzőkkel harcolhatok. Meglátjuk. Jelenleg még sok tárgyalás folyik, és a helyes döntést kell meghoznom a jövőmet illetően. Fiatal vagyok, és próbálom felépíteni a karrierem. Szóval számomra ez most nagy döntés, és a következő néhány hétben meglátjuk, mi a válasz.” Ezután arra is kitért, hol látná magát legszívesebben a távoli jövőben. „Azzal a sráccal, narancssárgában” – utalt a Repsol Honda világbajnokára, Marc Marquezre. Ha ezt komolyan gondolja, akkor nem túl valószínű, hogy valamelyik olasz márkára váltana. Ettől többet viszont jelenleg nehéz kivenni a szavaiból. A legvégén röviden azt is elmondta, mi lepte meg legjobban a MotoGP-ben. „Megtalálni a határt: nincs határ! Mindig több és több. Próbálom elérni, de még mindig nem vagyok ott” – mondta Redding.      
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: